Ingrediente: 300 gr dovlecei (1 dovlecel mediu) 250 gr cartofi 10 gr ceapă (o bucată mică) 1 ou 30 gr pesmet (aprox. 2 linguri generoase) 15 gr parmezan ras...
Ingrediente: Pentru baza: 400 de grame de tofu 1 ceapa 2 linguri de otet balsamic 4 linguri de sos de soia Pentru piureul de dovlecei: 1 kg dovlecei 400 gr...
Ingrediente: 1 ceapa 300 g dovlecel 250 g cartofi 100-150 g sunca presata/Kaiser sau Bacon 1/2 leg. patrunjel 1 ou (L) sare piper nucsoara ulei pentru prajit
Ingrediente: 500 g dovlecei 1-2 cartofi mari 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 2-3 ls ulei care+piper 750 ml supa de gaina sau de legume 150 ml smintina lichida
Dovleceii reprezinta baza pentru multe preparate culinare, de la sosuri pentru paste, la meniuri principale. Indiferent de modul in care sunt gatiti, ca regula generala, ar trebui sa ii alegeti pe cei mai mici posibili, intrucat cei mari sunt mai putin gustosi si pot...
Ingrediente: 1 pui (de aprox.1,5 kg) 500 gr cartofi noi 4 fire de ceapa verde, tocata cateii de la 1 capatana de usturoi, curatati 2 linguri ulei de masline cu...
Ingrediente: 3 dovlecei 4 rosii o ceapa, 2 catei de usturoi, 3 cartofi, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, sare, piper, 150 ml lapte, 150 ml...
Zacusca este un fel de mâncare românesc foarte gustos, destul de laborios ce necesită o oarecare experiență în bucătărie. Reușita acestui preparat constă în răbdarea de a pregăti corespunzător legumele și atenta sterilizarea a borcanelor de zacuscă dar gustul va...
Ingrediente: 2 morcovi taiati fasii subtiri pe lung 2 dovlecei taiati fasii pe lung (mai groase decat morcovii) un pumn de mazare un pumn de fasole verde (tot...
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 lingura de unt 3 fire mari de praz tocate, partea alba si verde 2 dovlecei maricei tocati 7 cartofi medii curatati de...
Ingrediente: 2 pulpe de pui fara piele 1 piept dezosat si fara piele 3 - 4 cartofi o telina potrivita sau jumatate dintr-o telina mare 3 - 4 dovlecei micuti 3...