Terrine de dovlecei si somon afumat
Nu stiti ce sa mai pregatiti cu dovlecei? De ce nu incercati aceasta terina cu legume? Adaugati somon afumat si ati obtinut un preparat pentru starter sau felul principal. Pas cu pas, vom explica toti pasii pentru realizarea acestei retete. Pofta buna! :-)
Ingrediente
6
Materiale
- tava dreptunghilara 22x11 cm
- folie aluminium
- Mixer sau chopper
- sita
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
Taiati ambele capete ale dovleceilor, apoi taiati-i in bucati pentru a ii amesteca intr-un chopper.
Strecurati-i bine folosind o sita sau un prosop de bucatarie curat.
Amestecati ouale, smantana, amidonul de porumb, catelul de usturoi zdrobit, sarea, piperul si cepsoara tocata.
Adaugati dovleceii tocati si scursi si amestecati bine.
Tapetati fundul unei forme de chec cu somon afumat, apoi acoperiti cu un strat de amestec de dovlecei.
Adaugati un strat de somon afumat apoi un strat de amestec de dovlecei.
Puneti tava la bain marie si acoperiti-o cu folie de aluminiu. Introduceti in cuptor timp de 50 min la 180° C, apoi indepartati folia de aluminiu si lasati-o la cuptor la 180° C timp de 10 min.
Lasati sa se raceasca si transferati cu atentie pe un platou de servire. Pofta buna!
Observații
In aceasta reteta noi am folosit zucchini si i-am folosit cu tot cu coaja. In cazul in care folositi dovlecei, indepartati coaja sau alegeti un sortiment netratat.
Echipamente de gătit
cuptor
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!