Terrine de dovlecei si somon afumat

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
1 h 20 m

Nu stiti ce sa mai pregatiti cu dovlecei? De ce nu incercati aceasta terina cu legume? Adaugati somon afumat si ati obtinut un preparat pentru starter sau felul principal. Pas cu pas, vom explica toti pasii pentru realizarea acestei retete. Pofta buna! :-)

Ingrediente

6

Materiale

  • tava dreptunghilara 22x11 cm
  • folie aluminium
  • Mixer sau chopper
  • sita

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 oră
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 1Taiati ambele capete ale dovleceilor, apoi taiati-i in bucati pentru a ii amesteca intr-un chopper.
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 2Strecurati-i bine folosind o sita sau un prosop de bucatarie curat.
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 3Amestecati ouale, smantana, amidonul de porumb, catelul de usturoi zdrobit, sarea, piperul si cepsoara tocata.
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 4Adaugati dovleceii tocati si scursi si amestecati bine.
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 5Tapetati fundul unei forme de chec cu somon afumat, apoi acoperiti cu un strat de amestec de dovlecei.
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 6Adaugati un strat de somon afumat apoi un strat de amestec de dovlecei.
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 7Puneti tava la bain marie si acoperiti-o cu folie de aluminiu. Introduceti in cuptor timp de 50 min la 180° C, apoi indepartati folia de aluminiu si lasati-o la cuptor la 180° C timp de 10 min.
  • Terrine de dovlecei si somon afumat - Preparare etapa 8Lasati sa se raceasca si transferati cu atentie pe un platou de servire. Pofta buna!

Observații

In aceasta reteta noi am folosit zucchini si i-am folosit cu tot cu coaja. In cazul in care folositi dovlecei, indepartati coaja sau alegeti un sortiment netratat.

Echipamente de gătit

cuptor
blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: