Petitchef

Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele

O rețetă super ușoară, bogată în legume, perfectă pentru a vă înșoți pastele. Fie scurte (fusilli, scoici, farfalle...) sau lungi (linguine, tagliatelle, spaghete), acest sos vegetarian le va pune în valoare. Încearcă-l și într-o rețetă de lasagna ;-)

Altele
4 porții
5 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru sote:

Preparare

  • Mai întâi, pregătiți legumele pentru prăjire. Apoi tăiați țelina, morcovul și ceapa în cuburi mici. Se toarnă un strop de ulei de măsline în tigaie și se rumenește amestecul de legume.
  • Între timp spălați dovleceii, tăiați-i bucățele mici (întotdeauna cubulețe, dar mai mari) și adăugați-i în tigaie. Gătiți 4-5 minute la foc mare.
  • În acest moment, adăugați vinul alb pentru a amesteca și așteptați să se evapore, apoi turnați sosul de roșii în tigaie. Condimentați cu sare, piper, oregano și căliți sosul vegetarian, acoperit, timp de 35-40 de minute, la foc mic.
  • Amestecați din când în când și adăugați jumătate de pahar de apă la jumătatea gătitului.
  • Gata!

Observații:

Cât timp pot păstra tocănița de dovlecei?
Câteva zile la frigider într-un vas acoperit cu folie de plastic sau depozitat într-un recipient ermetic. Vă invitam întotdeauna să gustați tocănita vegetariană inainte de a o consuma pentru a verifica dacă mai este bună.

Ce pot folosi în loc de oregano?
Dacă nu vă place oregano, înlocuiți-l cu busuioc proaspăt.

Ce pot folosi în loc de dovlecel?
Puteți înlocui dovleceii cu vinete (sau puteți folosi ambele legume)



Poze

Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează