Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
O rețetă super ușoară, bogată în legume, perfectă pentru a vă înșoți pastele. Fie scurte (fusilli, scoici, farfalle...) sau lungi (linguine, tagliatelle, spaghete), acest sos vegetarian le va pune în valoare. Încearcă-l și într-o rețetă de lasagna ;-)
Mai întâi, pregătiți legumele pentru prăjire. Apoi tăiați țelina, morcovul și ceapa în cuburi mici. Se toarnă un strop de ulei de măsline în tigaie și se rumenește amestecul de legume.
Între timp spălați dovleceii, tăiați-i bucățele mici (întotdeauna cubulețe, dar mai mari) și adăugați-i în tigaie. Gătiți 4-5 minute la foc mare.
În acest moment, adăugați vinul alb pentru a amesteca și așteptați să se evapore, apoi turnați sosul de roșii în tigaie. Condimentați cu sare, piper, oregano și căliți sosul vegetarian, acoperit, timp de 35-40 de minute, la foc mic.
Amestecați din când în când și adăugați jumătate de pahar de apă la jumătatea gătitului.
Cât timp pot păstra tocănița de dovlecei? Câteva zile la frigider într-un vas acoperit cu folie de plastic sau depozitat într-un recipient ermetic. Vă invitam întotdeauna să gustați tocănita vegetariană inainte de a o consuma pentru a verifica dacă mai este bună.
Ce pot folosi în loc de oregano? Dacă nu vă place oregano, înlocuiți-l cu busuioc proaspăt.
Ce pot folosi în loc de dovlecel? Puteți înlocui dovleceii cu vinete (sau puteți folosi ambele legume)