Vă e poftă de o masă caldă, copioasă și reconfortantă? Aceasta este promisiunea acestei tocane vegetariene! Foarte ușor de făcut, va fi bogată în proteine vegetale datorită adaosului de fasole albă. Fără a uita de aroma coulisului de roșii, al măslinelor negre și al pătrunjelului proaspăt adăugat înainte de servire! Gata, destul cu vorba, te lăsăm sa încerci ;-)
Tăiați ceapa și cățeii de usturoi apoi rumeniți-i în tigaie cu puțin ulei de măsline timp de 5 minute.
Adăugați fasolea albă, coulisul de roșii, porumbul, oregano, pudra de ardei Espelette și sare. Amestecați bine și fierbeți timp de 15 minute la foc mediu. Între timp, fierbeți și orezul într-o cratiță cu apă clocotită.
Scurgeți orezul, puneți-l într-o farfurie adâncă cu tocană vegetariană în mijloc. Presărați câteva felii de măsline negre, pătrunjel și voilà! Poftă bună!
Cum păstrez resturile de la această tocană vegetariană? Într-un recipient ermetic, le puteți păstra la frigider 2-3 zile.
Pot congela această tocană? Nici o problemă! Pentru a o dezgheța, puneți-o într-o cratiță sau tigaie și amestecați la foc mediu/mic.
Cu ce pot înlocui fasolea albă? O puteți înlocui cu fasole roșie, linte sau chiar năut pentru a menține această rețetă vegetariană. În caz contrar, o puteți înlocui cu bucăți de pui.
Cu ce pot înlocui pătrunjelul? Cu coriandru sau chiar arpagic.