Creierul se tine 1/2 de ora in apa rece ca sa-i iasa fibrele de sange. Apoi se opareste in apa cu sare, piper boabe si cateva picaturi otet. Se scoate pe fartie absorbanta.
Cand se raceste se toaca cu o furculita. Feliile de paine se scufunda in lapte, apoi se storc si se faramiteaza. Patrunjelul tocat impreuma cu pesmetul se prajeste in cateva picaturi de ulei.
Intr-un bol se anesteca creierul, painea, pesmetul cu verdeata, cele doua galbenusuri, sare, piper si boiaua de ardei. daca este prea moale mai adaugati paine faramitata. Lasam putin la rece, dupa care facem gelustele.
Cel mai usor cu doua linguri udate, luam compozitie si dintr-o lingura in cealalata, dam forma de galusca. Dar merge si cu mana. Se prajesc in ulei incins.
Pe farfurie se serveste acest Ragout de vita alaturi de aceste galuste din creier, care inlocuiesc orice alta garnitura de orez, paste, cartofi.
Comentarii:
Super bun
Super
Nu am mancat niciodata creierul gatit in acest fel. pare a fi bun, voi incerca.