Carnea de vita curatata de pielite si taiata cuburi se pune la fiert in apa rece si se lasa pana se ridica spuma.
Se arunca apa se spala iar fiecare bucata de carne si se pune iar la fiert tot in apa rece.Cand apa incepe sa clocoteasca se pune putin ulei .Zarzavatul se pune cand carnea este pe jumatate fiarta.
Intre timp se prepara galustele: si bat cele doua cu un praf de sare si uleiul si se adauga grisul. Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unui aluat de "gogosi cu lingura".Cantitatea de gris variaza in functie de marimea oualelor.Grisul trebuie sa aiba granulatie mai mare.Dupa mine cel de "Dobrogea" este cel mai bun.
Se scoate ceapa,pastarnacul,telina si carnea fiarta, se potriveste supa de sare si se pun galustele astfel:se da focul la economic si se pune o cescuta de apa rece in oala ca sa nu clocoteasca,se infierbanta lingura in supa si cu marginea aesteia se ia aluat si se scufunda in supa pana se desprinde galusca. Se continua pana se termina aluatul.
Se acopera oala si se lasa la fiert cateva minute dupa care, cu o lingura se pune apa rece(o ceasca) peste galuste.Se acopera oala si se lasa la fiert 5' pana cand galustele devin pufoase.Daca acest lucru nu se intampla se repeta operatiunea cu apa rece.Dupa ce se opreste focul se mai lasa 10' si se pune patrunjelul tocat. Supa se poate servi cu branza taiata cubulete.
Cum sa arunci prima apa?? Prima apa este chiar supa, o spumezi si poti strecura supa cand este gata, ca sa scapi de impuritati. Aruncand prima apa, ramai doar cu o zeama chioara, cum bine se vede in poze.
Galustile le fac altfel, din 2 oua s au 3 ,le bat bine adaug gris atat cat este nevoie cat sa curga din lingura dar sa nu fie moale si pun putin bicarbonat apoi pun apa intr-o oala cu un praf de sare si cand fierbe apa pun cu lingura galustile sa fiarba, verific sa vad cand au fiert dupa care le iau cu o spumiera si le pun in supa !
Comentarii:
Cum sa arunci prima apa?? Prima apa este chiar supa, o spumezi si poti strecura supa cand este gata, ca sa scapi de impuritati. Aruncand prima apa, ramai doar cu o zeama chioara, cum bine se vede in poze.
Apa!!! cata apa?!?
carnea sa fie os cu maduva si grasime, nu carne...
ai facut scoala de bucatari cu femeia de serviciu cred...
Super
Galustile le fac altfel, din 2 oua s au 3 ,le bat bine adaug gris atat cat este nevoie cat sa curga din lingura dar sa nu fie moale si pun putin bicarbonat apoi pun apa intr-o oala cu un praf de sare si cand fierbe apa pun cu lingura galustile sa fiarba, verific sa vad cand au fiert dupa care le iau cu o spumiera si le pun in supa !
Slabut
Arata bine supa dar lipseste culoare supei ca atare... si galustele imi par prea albe