Omletă de dovlecei și quinoa
O viață sănătoasă este necesară și trebuie să începem cu mâncarea noastră. Așadar, de ce să nu încerci o omletă cu dovlecei și quinoa, bogată în proteine vegetale și fibre? Rețeta versatila la care putem adăuga și alte legume precum morcovi rași, roșii, orice avem acasă. Așa că deschideți dulapul, frigiderul și fă această rețetă. Consultați tutorialul nostru pas cu pas mai jos:
Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Omleta cu cașcaval, rețeta expres gata în 5 minute!
-
Omleta la multicooker philips
-
Omleta de tofu
-
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
Fierbeți quinoa în 100 ml de apă. Când este gata, scurgeți. Intre timp batem cele 2 ouă într-un bol.
Se spala si se rad dovleceii.
Adăugați și amestecați toate ingredientele (ouă, quinoa, dovlecel, cașcaval și ulei de măsline) Asezonați cu sare și piper după gust.
Se toarnă într-o tavă unsă cu ulei.
Se coace la 180°C timp de 15 minute. Verificați dacă e gata. Poftă bună!!
Observații
* Cum ar trebui să gătim quinoa? Raportul este întotdeauna de 1:quinoa la 2:măsuri de apă. Se spală quinoa și se scurge. Intr-o tigaie se fierbe apa și se adaugă quinoa. Adăugați puțină sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 12-15 minute cu capacul pus, la foc mediu. Quinoa este gătită când boabele sunt deschise larg.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!