Timballo vegano
O reteta vegana cu adevarat exceptionala. Noi am folosit un piure de dovlecei, dar ati putea folosi si alte legume.
Ingrediente
6
Pentru baza:
Pentru piureul de dovlecei:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire20 min
- Taiati tofu si radeti-l. Apoi puneti-l într-o tigaie antiaderenta.
- Taiati ceapa in bucati mici si adaugati-o peste tofu. Adaugati un strop de ulei de masline si amestecati. Turnati sosul de soia si otetul balsamic in tigaie, apoi gatiti la foc mediu timp de 5 minute.
- Acum puneti amestecul pe bază de tofu intr-un vas de copt, uns cu ulei. Nivelati.
- Curatați cartofii si taiati-i in bucati. Spalati bine dovleceii, taiati-i in jumatate, pe lungime si scoateti semintele, apoi taiati-i in cuburi. In cele din urma, tocati ceapa si gatiti totul intr-o tigaie in care ati pus ulei de masline. Gatiti aproximativ douazeci de minute la foc mediu, amestecand ocazional.
- Acum mixati tot. Apoi adaugati sarea, piperul si nucsoara.
- Se toarna piureul peste baza de tofu si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
- Puneti la cuptor la 180°C pentru 20 minute.
- Gata!
Echipamente de gătit
cuptor