Rösti/chiftele din cartofi si dovlecei
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
-
Tajine cu chiftele
-
Chiftele moi și gustoase
-
Sandvișuri turcești cu chiftele köfte
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Dovlecelul si cartofii se curata sis e trec prin razatoare, dupa care se lasa sa se scurga bine intr-o strecuratoare., eventual si presind cu miinile, este mai eficient.
- Vedeturile se taie marunt ,la fel si sunca si se amesteca toate impreuna cu condimentele , dupa gust, in afara de sare.Sarea deshidrateaza si atunci legumele vor pierde si mai mult lichid.
- In final se amesteca cu oul si cu ajutorul unei linguri se pun gramajoare din acesta masa, intr-o tava cu ulei incins.Aceste gramajoare se aplatineaza putin si dupa 3-4 minute, dupa ce sau prajit la foc NU prea mare se intorc si se prajesc si pe a doua parte.
- Eventual se pun pe un servet de bucatarie,sa absoarba grasimea. dupa cares e pot servii.
Dupa cum se vede servit cu ochiuri si sos de marar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
20/09/2013
Am facut si eu dar mie m-i sau zdrobit cind le-am pus in tigaie.in rest au iest bune la gust chiar asa zdrobite cum au iesit.