Chiftele de cartofi - rosti

Altele
Foarte ușor
30 min
123 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.43 (0.24€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se folosesc cartofi albi ca sunt mai fainosi. Se curata de coaja, se razuiesc intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si se lasa sa stea 10 minute. Apoi se storc bine de tot si se tamponeaza cu un prosop.
  • Cand sunt zvantati se pun intr-un castron impreuna cu ouale batute, sarea, piperul, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Se adauga faina pentru a omogeniza compozitia, pentru ca, indiferent cat de bine am stors cartofi, tot isi mai lasa putina zeama.
  • Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cu o lingura se ia din compozitie si se formeaza gramajoare, care se aplatizeaza cat mai bine. Chiftelele se prajesc vreo 3 minute pe ambele parti, la foc potrivit, dupa care se lasa cateva minute pe un hartie absorbanta. Se pot consuma alaturi de un sos si o salata.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 123Kcal
  • Carbo: 21.1g
  • Grăsimi: 1.9g
  • Grăsimi sat.: 0.5g
  • Proteine: 4.5g
  • Fibre: 1.7g
  • Zahăr: 1.8g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (110g)
Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Daniel

La noi in nordul Moldovei li se spune "tocinei".

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna !!O recomand

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

EXCELENT

abuz

anonymous

Delicios de bun!

abuz

anonymous

Tres bien

abuz

anonymous

Acum am sa le fac ,,, sa vedem cum ies ,,,

abuz

anonymous

Gustoase

abuz

anonymous

Foarte,foarte bune

abuz

anonymous

DELICIOASA

abuz

anonymous

Hmmmmmmm.........fff bune

abuz
  • pagina 1 / 2