Se folosesc cartofi albi ca sunt mai fainosi. Se curata de coaja, se razuiesc intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si se lasa sa stea 10 minute. Apoi se storc bine de tot si se tamponeaza cu un prosop.
Cand sunt zvantati se pun intr-un castron impreuna cu ouale batute, sarea, piperul, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Se adauga faina pentru a omogeniza compozitia, pentru ca, indiferent cat de bine am stors cartofi, tot isi mai lasa putina zeama.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cu o lingura se ia din compozitie si se formeaza gramajoare, care se aplatizeaza cat mai bine. Chiftelele se prajesc vreo 3 minute pe ambele parti, la foc potrivit, dupa care se lasa cateva minute pe un hartie absorbanta. Se pot consuma alaturi de un sos si o salata.
Comentarii (14):
La noi in nordul Moldovei li se spune "tocinei".
Foarte buna !!O recomand
EXCELENT
Delicios de bun!
Tres bien
Acum am sa le fac ,,, sa vedem cum ies ,,,
Gustoase
Foarte,foarte bune
DELICIOASA
Hmmmmmmm.........fff bune