Chiftele de cartofi - rosti
Ingrediente
6
Cost estimat: 1.43Euros€ (0.24€/porție)
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Se folosesc cartofi albi ca sunt mai fainosi. Se curata de coaja, se razuiesc intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si se lasa sa stea 10 minute. Apoi se storc bine de tot si se tamponeaza cu un prosop.
- Cand sunt zvantati se pun intr-un castron impreuna cu ouale batute, sarea, piperul, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Se adauga faina pentru a omogeniza compozitia, pentru ca, indiferent cat de bine am stors cartofi, tot isi mai lasa putina zeama.
- Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cu o lingura se ia din compozitie si se formeaza gramajoare, care se aplatizeaza cat mai bine. Chiftelele se prajesc vreo 3 minute pe ambele parti, la foc potrivit, dupa care se lasa cateva minute pe un hartie absorbanta. Se pot consuma alaturi de un sos si o salata.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 123Kcal
- Carbo: 21.1g
- Grăsimi: 1.9g
- Grăsimi sat.: 0.5g
- Proteine: 4.5g
- Fibre: 1.7g
- Zahăr: 1.8g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (110g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Daniel
La noi in nordul Moldovei li se spune "tocinei".
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna !!O recomand
am gătit această rețetă
anonymous
EXCELENT
anonymous
Delicios de bun!
anonymous
Tres bien
anonymous
Acum am sa le fac ,,, sa vedem cum ies ,,,
anonymous
Gustoase
anonymous
Foarte,foarte bune
anonymous
DELICIOASA
anonymous
Hmmmmmmm.........fff bune
Punctează această reţetă