Spanacul se descongeleaza in timp intr-o strecuratoare. Cartofii curatati se fierb cu ceva sare si nucsoara si se scurg. Spanacul daca e necesar se toaca cu cutitul sau se pun bucatile de spanc intr-un recipient cu ouale,Crème Fraîche,ceva din condimete si cu mixerul bat, se mixeaza putin ion asa fel incit spanacul s afie cit de cit maruntit. Deci la amestecul de spanac, oua, Crème Fraîche si condimente, se adaoga cartofii, pesmetul si faina amestecat cu praful de copt.
Se amesteca cu o lingura pina ce ingrediente sint cit de cit bine amestecate impreuna. Se degusteaza putin , eventual se mai condimenteaza dupa gust si se lasa cel putin 30 minut deoparte.
Uleiul de preferinta de masline, sau rapita se incinge si cu o lingura de supa se ia din compozita de spanac+catofi se pune in tigaie si cind se observa ca de jur imprejur s-a inchegat compozitia , cu ajutorul a doua linguri/palete. Se intorc chiftelele pe patrtea celalta si se mai prajesc 2-3 minut.
Se scot pe un servet de hirtie sa se scurga de grasime si se pot servii.
Comentarii:
O reteta deosebita dar mi se rasfira la prajit.Cum le fac sa se tina mai bine ?