S-a demonstrat stiintific ca, in combinatie cu carnea, piureul de cartofi devine o bomba calorica care ne predispune rapid la ingrasare.
Daca tineti la silueta sau vreti doar sa fiti atenti la ceea ce manancati (cum sa combinati corect alimentele), trebuie sa stiti ca exista variante sanatoase de piureuri si cu putine calorii.
Indiferent ca le combinati sau alegeti varianta simpla, legumele precum conopida, morcovi, broccoli, telina, pastarnac, dovleac sunt ideale pentru un piure sanatos, hipocaloric in combinatie cu cel din cartofi.
Ca sa faceti piureul de legume si mai aromat, il puteti asezona cu condimente si ierburi, in functie de preferinte: busuioc, usturoi, patrunjel, piper, rozmarin, etc.
Cremos si hranitor, piureul de legume este foarte bun chiar si daca il manancati gol sau poate fi o garnitura simpla, usor de realizat, care inlocuieste cu succes eternul piure de cartofi.
Cu singuranta ca exista multe variante de piureuri de legume, sanatoase si cu putine calorii, insa noi am ales doar 3 dintre ele.
Fin si delicios, piureul de mazare se prepara foarte usor. Se poate servi cald sau rece ca aperitiv sau garnitura pe langa carne, peste sau fructe de mare sau salata preferata. Mazarea se combina foarte bine cu multe alte legume: pastarnac, telina, morcovi, ardei, dovlecel etc.
Piureul de morcovi nu este doar o mancare de bebelusi ci este si cea mai simpla si la indemana garnitura hipocalorica. Se poate prepara in combinatie cu pastarnac sau telina si asezona cu un strop de ulei de masline si sare. Se serveste cu mare pofta alaturi orice fel de carne sau peste.
Plin de vitamine si minerale, piureul de conopida are proprietati anti-cancerigene si imbunatateste digestia. Se serveste fierbinte si este o garnitura potrivita pentru aproape orice tip de carne.
Comentarii:
Cred ca sunt foarte bune pireurile de legume. Mulțumesc pentru idei !
Minunate idei,multumim !