Ceapa si usturoil s ecurata de coaja.Ceapa se taie marunt iar usturoiul se feliaza.Intr-o oala potrivuta cant. inngredientel.or se incinge uleiul de masline.In uleiul incins se prajeste usor usturoil dupa care se scoate si se pune deoaprte la scurs pe un sevet de bucatarie.
In uleiul din oala se prajeste ceapa pina devine sticolasa si se adaoga 1lc zahar.Se prajeste amestecind mereu pina cind ceapa prinde ?usor? culoare.
Se adaoga mazarea si se amesteca mereu, 2-3 min. dupa care se adaoga sare, piper,cca. 5ls apa, 2ls zeama de lamiie si coaja de lamiie.Se amesteca mereu pina cind totul incepe sa fiarba, cca 2-3 min. Se trage de pe foc si cu ajutorul uni MIXER VERTICAL/BATZ se mixeaza totul pina devine un piure fin si eventual se mai condimenteaza dupa gustul personal.
Daca cumva pireul este prea tare, se mai poate adaouga ceva apa fierbinte sau ulei de masline.
Pireul se poate servii ca atare cu piine alba proaspata sau precum garnitira linga peste sau alt fel de sortiment de carne?.fiecare cum ii place.
Inaitne de servire, se presara desupra pentru decoratiune si gust, usturoiul in prealabil prajit si pus la scurs.Sau chiar cu ceapa prajita in prealabil, asa ca la pireul din boabe de fasole.
Comentarii:
Am facut si eu !!! Are un gust deosebit. Mai schimbi ceva. E aparte.
O mulțime de greșeli de gramatică
Prescurtarile sunt jalnice.