Piure de cartofi aromati in sos rosu

Felul principal
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Pentru sos:

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si foile de dafin. Dupa ce au fiert, cartofii se scurg, se inlatura foile de dafin apoi se paseaza.
  • Se incorporeaza untul urmat de lapte si se mixeaza pana se obtine un piure fin .Se pastreaza calzi.
  • Pentru sos se calesc ceapa si usturoiul in 20 ml lapte. Se presara zaharul brun si se amesteca. Se toarna bulionul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.
  • Sosul se strecoara apoi se pune iar pe foc. Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml apa rece apoi se adauga la sos, amestecand continuu.
  • Sosul se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin, amestecand.Intr-o farfurie se toarna sosul. Se aseaza in sos cartofii piure si se servesc presarati cu busuioc.

Punctează această reţetă

LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Vreau!!!!

abuz