Piure de păstârnac pentru a (re)descoperi această legumă uitată
Pastârnacul este una dintre acele legume uitate care au revenit în ultimii ani, spre bucuria noastră :-) Aici, vă oferim cel mai bun mod de a-l găti: piure! Acest văr al morcovului, cu aromele sale dulci și dulci, va seduce masa. Așa că și tu poți încerca piureul nostru de păstârnac explicat mai jos ↓
Ingrediente
Rețete inrudite
-
Piure de cartofi - simplu si rapid
-
Piure de mere la multiooker cookeo
-
Aligot - piure de cartofi cu branza
-
Mini brioșe cu piure de cartofi
Preparare
- Curățați păstârnacul și cartoful, tăiați-i bucăți apoi fierbeți-i la abur (aproximativ 20-25 de minute) sau într-o caserolă (aproximativ 15 minute).
- Odată ce legumele sunt gătite, zdrobiți-le cu un zdrobitor de cartofi sau amestecați-le într-un blender. Adăugați smântâna, sare și piper după gust și amestecați din nou.
Și iată! Piureul tău de păstârnac este gata!
Observații
Cum pot aroma piureul de păstârnac? Puteți adăuga o notă de nucșoară :-)
Cu ce însoțesc piureul de păstârnac? În toamna și iarnă, ne place să pregătim acest piure de păstârnac pentru a însoți orice carne sau pește. Este întotdeauna un succes!
Cu ce puteți înlocui cartoful în piureul de păstârnac? Puteți alege să puneți numai păstârnac în piure. Adăugarea cartofului aduce o notă de onctuozitate. În caz contrar, încercați combinația păstârnac/morcov.
Cât timp se va păstra piureul meu de păstârnac?
Pus într-o cutie ermetică sau într-un vas acoperit cu folie de aluminiu, poți tine piureul de păstârnac 2-3 zile la frigider.