Petitchef

Piure de mere coapte cu branzica de casa (5 luni)

Piure de mere coapte cu branzica de casa (5 luni)

Este o mancarica cu un gust extraordinar, care se ridica ca si preferinta printre locurile cele mai inalte, aproape de sublimul piure de banana cu cereale.

Am copt la cuptor 2 mere mai marisoare, fata de varsta de 4 luni, am crescut ratia de mere din toate piureurile, ajungand la 2-3 in functie de marime.

Pentru a le coace, le-am scos cu un cutit cotorul si le-am pus intr-un vas termorezistent. De cateva zile am renuntat sa mai pun zahar in ele, deoarece ii dadea bebelusului prea multa energie in timpul zilei, parca era conectat la o priza. Nu s-a suparat deloc de privatiune, merele fiind ele destul de dulci. Merge deasemenea foarte bine si cu mere fierte.

Pentru branzica am folosit o cana de lapte pasteurizat si gras din comert, de 3,5% grasime, acel lapte din cutiile UHT, gen Dorna, ZuZu, Laptina, Buna Dimineata, etc.

Am fiert laptele si am pus in el o lingura serioasa de zeama de lamaie. L-am readus pe foc mic, amestecand mereu, pana s-a separat branzica.

Dupa aceea, am strecurat branzica de zer prin tifon, merge foarte bine si o strecuratoare de ceai si am amestecat-o cu piureul obtinut din merele coapte.

Deoarece branzica cam strange la stomac, este indicata doar de 1-2 ori pe saptamana, insotita neaparat in ziua respectiva de suc proaspat de fructe stoarse.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piure de mere la multiooker cookeo
Piure de mere la multiooker cookeo
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Strudelul cu mere - specialitate vieneza Strudelul cu mere - specialitate vieneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează