Este o mancarica cu un gust extraordinar, care se ridica ca si preferinta printre locurile cele mai inalte, aproape de sublimul piure de banana cu cereale.
Am copt la cuptor 2 mere mai marisoare, fata de varsta de 4 luni, am crescut ratia de mere din toate piureurile, ajungand la 2-3 in functie de marime.
Pentru a le coace, le-am scos cu un cutit cotorul si le-am pus intr-un vas termorezistent. De cateva zile am renuntat sa mai pun zahar in ele, deoarece ii dadea bebelusului prea multa energie in timpul zilei, parca era conectat la o priza. Nu s-a suparat deloc de privatiune, merele fiind ele destul de dulci. Merge deasemenea foarte bine si cu mere fierte.
Pentru branzica am folosit o cana de lapte pasteurizat si gras din comert, de 3,5% grasime, acel lapte din cutiile UHT, gen Dorna, ZuZu, Laptina, Buna Dimineata, etc.
Am fiert laptele si am pus in el o lingura serioasa de zeama de lamaie. L-am readus pe foc mic, amestecand mereu, pana s-a separat branzica.
Dupa aceea, am strecurat branzica de zer prin tifon, merge foarte bine si o strecuratoare de ceai si am amestecat-o cu piureul obtinut din merele coapte.
Deoarece branzica cam strange la stomac, este indicata doar de 1-2 ori pe saptamana, insotita neaparat in ziua respectiva de suc proaspat de fructe stoarse.