Chiftele de dovlecei
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.76Euros€ (0.19€/porție)
Rețete inrudite
-
Chiftele cu miez de mozzarella
-
Chiftele moi și gustoase
-
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
-
Sandvișuri turcești cu chiftele köfte
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Se curata dovleceii dupa care se taie in doua, se curata in interior (daca au seminte) si se dau prin razatoarea mica. Se pune sarea si se lasa ~ 10 minute pentru ca apa sa iasa din dovlecei. Se storc foarte bine pentru a ramane cat mai putina apa in compozitie.
- Se adauga ouale si faina, apoi se amesteca pana se obtine o pasta. Cu ajutorul unei linguri se fac chiftelute care apoi se prajesc in uleiul incins. Chiftelutele pot fi lasate sa se prajeasca mai puternic sau pot fi scoase imediat ce s-au rumenit. Se pun intr-o farfurie tapetata cu servetele pentru a se scurge de ulei. Pot fi servite atat calde cat si reci.
- Pot fi servite atat ca aperitiv (se adauga sare / patrunjel / marar … fiecare poate imbunatati reteta in asa fel incat sa-i fie pe plac), cat si ca desert (peste chiftelute poate fi presarat zahar pudra amestecat cu zahar vanilat).
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 125Kcal
- Carbo: 17.5g
- Grăsimi: 2.9g
- Grăsimi sat.: 0.8g
- Proteine: 6.2g
- Fibre: 1.4g
- Zahăr: 1g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (83g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!