Chiftele de dovlecei

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
50 min
125 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.76 (0.19€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se curata dovleceii dupa care se taie in doua, se curata in interior (daca au seminte) si se dau prin razatoarea mica. Se pune sarea si se lasa ~ 10 minute pentru ca apa sa iasa din dovlecei. Se storc foarte bine pentru a ramane cat mai putina apa in compozitie.
  • Se adauga ouale si faina, apoi se amesteca pana se obtine o pasta. Cu ajutorul unei linguri se fac chiftelute care apoi se prajesc in uleiul incins. Chiftelutele pot fi lasate sa se prajeasca mai puternic sau pot fi scoase imediat ce s-au rumenit. Se pun intr-o farfurie tapetata cu servetele pentru a se scurge de ulei. Pot fi servite atat calde cat si reci.
  • Pot fi servite atat ca aperitiv (se adauga sare / patrunjel / marar … fiecare poate imbunatati reteta in asa fel incat sa-i fie pe plac), cat si ca desert (peste chiftelute poate fi presarat zahar pudra amestecat cu zahar vanilat).

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 125Kcal
  • Carbo: 17.5g
  • Grăsimi: 2.9g
  • Grăsimi sat.: 0.8g
  • Proteine: 6.2g
  • Fibre: 1.4g
  • Zahăr: 1g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (83g)
MMiealex

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: