Petitchef

Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește

Un fel de mâncare simplu și gustos pe care îl poate mânca oricine, chiar și cei care urmează o dietă vegetariană. Tocănița cu care combinăm tagliatellele a fost preparată fără carne, dar exclusiv cu sos de roșii și dovlecei: o tocăniță falsă cu legume cărnoase și gustoase. Încearcă și rețeta tocanei noastre de dovlecei și descoperă plăcerea unui sos sănătos care să-ți însoțești preparatul cu paste.

Felul principal
4 porții
5 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru sote:

Preparare

  • Să începem prin a pregăti tocănița de dovlecei: tăiați morcovul, țelina și ceapa în bucăți mici și rumeniți-le într-o tigaie cu ulei de măsline.
  • După ce legumele s-au călit câteva minute, adăugați dovlecelul tăiat cubulețe mici. Gătiți la foc mare timp de 4-5 minute.
  • Se toarnă vinul alb în tigaie și se fierbe câteva minute. Se adaugă sosul de roșii apoi sarea, piperul și oregano. Continuați să gătiți acoperit timp de 35 de minute, dar micșorați focul (foc mic).
  • Amestecați din când în când, pentru ca sosul să nu se lipească de tigaie. Dacă vedeți ca sosul se micșorează prea mult, adaugați puțină apă.
  • Între timp, umpleți o oală cu apă. Puneți sare și aduceți la fierbere. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le și puneți-le în tigaia cu sosul. Condimentați.
  • Gata!

Observații:

Pot folosi alte forme de paste?
Da, această tocană vegetariană se potrivește atât cu formatele scurte, cât și cu cele lungi. Puteți folosi rigatoni, paccheri, penne dar și fettuccine sau pappardelle.

Ce pot face dacă au mai rămas paste cu sosul de dovlecei?
Puneți pastele deja asezonate într-o tavă de copt, adaugați brânza scamorza tăiată cubulețe și coace 8-9 minute la 180°C. Veți avea un gratinat de paste delicioase pe care să îl savurați mai târziu (găsiți rețeta detaliată pe site-ul nostru).

Pot folosi paste proaspeți?
Desigur, este o idee bună să folosiți paste proaspeți pentru această rețetă: preparatul dumneavoastră va avea doar un gust mai bun!



Poze

Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește
Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește - poza 2
Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește - poza 3
Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează