Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește
Tagliatelle cu ragout de dovlecei, un preparat vegetarian pe care toată lumea îl iubește
Un fel de mâncare simplu și gustos pe care îl poate mânca oricine, chiar și cei care urmează o dietă vegetariană. Tocănița cu care combinăm tagliatellele a fost preparată fără carne, dar exclusiv cu sos de roșii și dovlecei: o tocăniță falsă cu legume cărnoase și gustoase. Încearcă și rețeta tocanei noastre de dovlecei și descoperă plăcerea unui sos sănătos care să-ți însoțești preparatul cu paste.
Să începem prin a pregăti tocănița de dovlecei: tăiați morcovul, țelina și ceapa în bucăți mici și rumeniți-le într-o tigaie cu ulei de măsline.
După ce legumele s-au călit câteva minute, adăugați dovlecelul tăiat cubulețe mici. Gătiți la foc mare timp de 4-5 minute.
Se toarnă vinul alb în tigaie și se fierbe câteva minute. Se adaugă sosul de roșii apoi sarea, piperul și oregano. Continuați să gătiți acoperit timp de 35 de minute, dar micșorați focul (foc mic).
Amestecați din când în când, pentru ca sosul să nu se lipească de tigaie. Dacă vedeți ca sosul se micșorează prea mult, adaugați puțină apă.
Între timp, umpleți o oală cu apă. Puneți sare și aduceți la fierbere. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le și puneți-le în tigaia cu sosul. Condimentați.
Pot folosi alte forme de paste? Da, această tocană vegetariană se potrivește atât cu formatele scurte, cât și cu cele lungi. Puteți folosi rigatoni, paccheri, penne dar și fettuccine sau pappardelle.
Ce pot face dacă au mai rămas paste cu sosul de dovlecei? Puneți pastele deja asezonate într-o tavă de copt, adaugați brânza scamorza tăiată cubulețe și coace 8-9 minute la 180°C. Veți avea un gratinat de paste delicioase pe care să îl savurați mai târziu (găsiți rețeta detaliată pe site-ul nostru).
Pot folosi paste proaspeți? Desigur, este o idee bună să folosiți paste proaspeți pentru această rețetă: preparatul dumneavoastră va avea doar un gust mai bun!