Lasagna cu dovlecei

Felul principal
8 porții
Ușor
1 h 25 m

Pentru cei cu intoleranta la gluten

Ingrediente

8

Lasagna cu dovlecei :

Umplutura :

Materiale

  • 1 curatator de legume
  • prosoape de hartie
  • 1 vas de gratinat de 30 cm x 20 cm

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare20 min
Gătire35 min
  • Lasagna cu dovlecei - Preparare etapa 1Pregatiti lasagna de dovlecei: Spalati si curatati dovleceii. Cu un curatator de legume taiati dovlecelul in fâșii, pe lungime si apoi puneți-le pe prosoape de hartie.
  • Lasagna cu dovlecei - Preparare etapa 2Dati cu sare grunjoasa si lasati benzile sa se scurga timp de 10 minute. Stergeti cu prosoape de hartie. Rasucitii benzile si repetati operatiunea. Stergeti temeinic benzile prin eliminarea excesului de sare.
  • Lasagna cu dovlecei - Preparare etapa 3Pregatiti umplutura: Spalati si scurgeti spanacul. Intr-o tigaie, puneti ulei de masline si adaugati un catel de usturoi zdrobit, apoi adaugati si spanacul.
  • Lasagna cu dovlecei - Preparare etapa 4Intr-un castron, amestecati ricotta cu mascarpone, parmezan si piper. Se amesteca cu spanacul cand acesta s-a redus.
  • Lasagna cu dovlecei - Preparare etapa 5Montarea: Preincalziti cuptorul la 180° C.
    Se toarna sos de rosii pe fundul recipientului de copt. Adaugati un strat de lasagna de dovlecei, apoi o parte din umplutura cu spanac. Repetati.
  • Lasagna cu dovlecei - Preparare etapa 6Acoperiti cu un strat de lasagna si sos de rosii. Se presara mozzarella rasa. Se pune cuptor timp de 25 de minute la 180° C.
  • Lasagna cu dovlecei - Preparare etapa 7Gata!

Observații

Puteti folosi si spanac congelat sau conservat (deja gatit). Pur si simplu amestecati cu ricotta, mascarpone si parmezan.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: