Pregatiti lasagna de dovlecei: Spalati si curatati dovleceii. Cu un curatator de legume taiati dovlecelul in fâșii, pe lungime si apoi puneți-le pe prosoape de hartie.
Dati cu sare grunjoasa si lasati benzile sa se scurga timp de 10 minute. Stergeti cu prosoape de hartie. Rasucitii benzile si repetati operatiunea. Stergeti temeinic benzile prin eliminarea excesului de sare.
Pregatiti umplutura: Spalati si scurgeti spanacul. Intr-o tigaie, puneti ulei de masline si adaugati un catel de usturoi zdrobit, apoi adaugati si spanacul.
Intr-un castron, amestecati ricotta cu mascarpone, parmezan si piper. Se amesteca cu spanacul cand acesta s-a redus.
Montarea: Preincalziti cuptorul la 180° C. Se toarna sos de rosii pe fundul recipientului de copt. Adaugati un strat de lasagna de dovlecei, apoi o parte din umplutura cu spanac. Repetati.
Acoperiti cu un strat de lasagna si sos de rosii. Se presara mozzarella rasa. Se pune cuptor timp de 25 de minute la 180° C.