Petitchef

Retete cu paste

503 rețete
Rețetă Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!

Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!

(7 voturi)
Felul principal Foarte ușor 12 min 8 min
Ingrediente: 180 g spaghete 1 ceapă (aprox. 200 g) 1 cățel de usturoi 100 ml smântână proaspătă 15 ml vin alb apă (1 pahar generos) sare după gust ulei după...
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete

Paste alla norma - paste siciliene cu vinete

(7 voturi), (1) , (16)
Felul principal Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: Gătirea pastelor: 300 gr paste (tortiglioni) Gătirea vinetelor la cuptor: 1 vânătă (dimensiune medie) 2 linguri ulei de măsline sare piper Sos de...
Rețetă Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc

Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc

(6 voturi), (10)
Felul principal Foarte ușor 10 min 15 min
Ingrediente: 180 gr paste 300 gr dovlecei 40 gr vin alb 125 gr iaurt grecesc (1 pahar) suc de 1/2 lămâie (mică) 10 gr parmezan 4 frunze de busuioc 1 cățel de...
Rețetă Salată de paste ultra cremoasă, gata în 10 minute!

Salată de paste ultra cremoasă, gata în 10 minute!

(5 voturi), (24)
Felul principal Foarte ușor 2 min 7 min
Ingrediente: 200 gr fusilli 120 gr cremă de brânză proaspătă (tip Philadelphia) 200 gr roșii cherry 4 frunze de busuioc 70 gr măsline negre fără sâmburi...
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă

Paste cu varză roșie și nucă

(5 voturi), (3)
Felul principal Foarte ușor 30 min 576 kcal
Ingrediente: 180 gr paste (aici "Paccheri" dar puteti folosi si alte paste) 400 gr varză roșie 1/2 ceapă mică (aproximativ 15 g) 2 linguri de parmezan 6 bucăți...
Vopsirea oualor de Paste

Vopsirea oualor de Paste

(2 voturi)

Pregatirile pentru Pasti incep in Joia Mare, cand se vopsesc ouale, se fac cozonacul, multe dulciuri si mancaruri traditionale: drob, pasca. Cel mai raspandit obicei crestin de Pasti este vopsirea de oua rosii, a caror prezenta este obligatorie pe masa de Pasti, ele...

Rețetă Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă

Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă

(5 voturi), (24)
Felul principal Foarte ușor 20 min 10 min
Ingrediente: 200 gr paste trofie (sau alte forme de paste scurte) 100 gr bacon taiat cubulete (chiar si afumat dacă doriti) 200 ml sos de roșii 130 gr ciuperci...
Rețetă Paste reci cu cremă de avocado, migdale și roșii cherry: vegetariene și foarte gustoase!

Paste reci cu cremă de avocado, migdale și roșii cherry: vegetariene și foarte gustoase!

(4 voturi), (8)
Felul principal Foarte ușor 5 min 10 min
Ingrediente: 180 g de paste făinoase (us mezze maniche) 1 avocado 25 gr de migdale 125 gr roșii cherry zeama de la o jumătate de lămâie 10 gr ulei de măsline 15...
Rețetă Salată de paste reci, cu ardei, porumb și mozzarella

Salată de paste reci, cu ardei, porumb și mozzarella

(4 voturi), (8)
Felul principal Foarte ușor 30 min 8 min
Ingrediente: 200 gr de paste (Farfalle) 150 gr de porumb 1 ardei 1 mozzarella Rozmarin uscat Ulei de măsline Piper negru
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer

Budincă de paste în friteuza cu aer

(3 voturi), (1)
Aperitiv Foarte ușor 20 min 489 kcal
Ingrediente: 130 g paste (spaghete sau spaghettoni) 2 ouă 20 g parmezan ras (aprox. 2 linguri) 20 g unt piper negru după gust Ulei de măsline după gust
Rețetă Paste cremoase cu burrata și roșii cherry

Paste cremoase cu burrata și roșii cherry

(3 voturi), (1) , (7)
Felul principal Foarte ușor 12 min 10 min
Ingrediente: 190 g paste (spaghettoni) 180 gr roșii cherry 200 gr burrata 1 cățel de usturoi 15 gr brânză parmezan rasă 3 frunze de busuioc ulei de măsline după...
Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

(18 voturi)

Miel si carne de oaie putem manca in orice zi si in orice anotimp, insa ciorba de miel doar la masa de Paste are gust unic si deosebit.

Rețetă Paste cu scoci saint-jacques, un preparat elegant și rafinat!

Paste cu scoci saint-jacques, un preparat elegant și rafinat!

(3 voturi), (1)
Felul principal Foarte ușor 12 min 5 min
Ingrediente: 1 cățel de usturoi 200 gr roșii cherry 150 ml vin alb Un cub de unt 300 gr scoici (aici congelate) 180 gr paste (pappardelle, tagliatelle, spaghete...
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați

Paste cu dovleac și carne din cârnați

(3 voturi), (1) , (4)
Felul principal Foarte ușor 10 min 25 min
Ingrediente: 180 gr paste 100 gr carne de cârnați 230 gr dovleac plăcintar 10 gr parmezan ras 25 gr vin alb Ulei de măsline (după gust) Ceapă (după gust)...
Rețetă Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas

Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas

(3 voturi), (1) , (9)
Felul principal Foarte ușor 20 min 10 min
Ingrediente: 180 gr rigatoni 80 gr guanciale 200 gr roșii decojite 20 gr de Pecorino Romano 25 gr vin alb sec 1 ardei iute Piper negru
Rețetă Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște

Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște

(3 voturi), (7)
Aperitiv Foarte ușor 30 min 15 min
Ingrediente: 1 foitaj dreptunghiular 8 roșii uscate la soare 300 gr cremă de brânză de capră 2 gălbenușuri Pătrunjel
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat

Paste cremoase cu ricotta și somon afumat

(3 voturi), (21)
Felul principal Foarte ușor 15 min 4 min
Ingrediente: 200 gr paste (aici pappardelle) 100 gr ricotta 100 gr somon afumat 1 șalotă (mică) smântână lichidă (sau puțin lapte) ulei de măsline extra virgin...
Rețetă Paste cu fructe de mare, un preparat delicios și foarte rapid

Paste cu fructe de mare, un preparat delicios și foarte rapid

(2 voturi), (8)
Felul principal Foarte ușor 5 min 10 min
Ingrediente: 1 cățel de usturoi 300 gr fructe de mare (aici congelate) 180 gr rosii cherry 180 gr paste (spaghete sau linguine) Piper negru Sare Pătrunjel
Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă

Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă

(2 voturi), (5)
Felul principal Foarte ușor 20 min 515 kcal
Ingrediente: 180 gr de paste (noi am folosit „bigoli”) Un cub de unt 125 gr ricotta 1 lămâie bio Sare Piper Pătrunjel
Rețetă Paste cu ardei și brânză proaspătă

Paste cu ardei și brânză proaspătă

(2 voturi), (18)
Felul principal Foarte ușor 15 min 10 min
Ingrediente: 180 gt paste scurte 360 gt ardei gras (am folosit un amestec de ardei gras roșu, galben și portocaliu) 50 gt brânză proaspătă Philadelphia (sau tip...
Rețetă Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat

Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat

(1 vot), (18)
Felul principal Foarte ușor 13 min 12 min
Ingrediente: 190 gr paste 100 gr cremă de brânză (tip Philadelphia sau Saint-Moret) 250 gr dovlecel parmezan ras 1 cățel de usturoi Sare Piper
Rețetă Cuiburi de paste, starterul perfect pentru a folosi spaghetele rămase!

Cuiburi de paste, starterul perfect pentru a folosi spaghetele rămase!

(1 vot), (6)
Felul principal Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: 200 gr spaghete 200 ml sos de rosii 1 bila de mozzarella (cu putina apa) 12 măsline negre Câteva frunze de busuioc proaspăt Sare O jumătate de...
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie

Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie

(1 vot), (10)
Felul principal Foarte ușor 5 min 10 min
Ingrediente: 180 gr paste (paccheri) 100 gr ton în suc propriu Sucul de 1/4 lămâie 80 gr fistic (decojit) 2 linguri ulei de măsline extravirgin Ceapă (după...
Rețetă Paste caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta

Paste caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta

(1 vot), (2)
Felul principal Foarte ușor 1 h 45 m 438 kcal
Ingrediente: 3 ouă proaspete 300 gr de făină T45 500 gr de dovleac 1 lingură ulei de măsline 1 linguriță rozmarin uscat 1 linguriță cu sare 1 linguriță cu piper...
Rețetă Salata de paste cu pesto de dovlecei, mozzarella și roșii uscate

Salata de paste cu pesto de dovlecei, mozzarella și roșii uscate

(6 voturi), (2) , (15)
Felul principal Foarte ușor 10 min 10 min
Ingrediente: Pentru salata: 200 gr paste 40 gr roșii uscate la soare 125 gr mozzarella di bufala (sau fior di latte) Ulei de măsline Sare Piper Pentru pesto de...
Rețetă Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: cel mai bun mod de a mânca paste!

Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: cel mai bun mod de a mânca paste!

(2 voturi), (1) , (4)
Felul principal Foarte ușor 25 min 20 min
Ingrediente: 26 conchiglioni 360 gr spanac 250 gr de ricotta 1 cățel de usturoi 250 ml sos de roșii 40 gr parmezan 1 ou 1 cub de unt



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează