Zilele trecute, imboldita de taica'meu am desfacut o conserva de ansoa pe care o aveam primita de la o prietena de familie. Am facut o salata de paste, folosind ardei rosu, masline, cateva suvite de ansoa (doar cateva pentru ca erau extrem de sarate si nu
Mai întâi, cic? vine prim?vara, am f?cut un mic dejun dr?gu?, colorat, da, vezi s? nu, bezn?, frig, fulguial?, aia e, dac? tot l-am manufacturat îl iau ca pe un pl?cut început de lun?.
Re?eta e foarte simpl?, iscat? din necesitatea de a folosi n
Ingrediente: 400 g macaroane, 100 g brânz? ras?, 50 g unt proasp?t, sare. Mod de preparare: Se fierb 3 l ap? cu pu?in? sare. Când apa clocote?te, se d? drumul macaroanelor. Îndat? ce încep din nou s? fiarb? se dau la o parte, pe foc mai mic, ?i se ?in
Ingrediente: 1 cârnat mare italian 1 cârnat mare italian condimentat 1 ceapa tocata 2 c??ei de usturoi taiati 3-4 rosii întregi, ulei de masline 1 pachet de paste f?inoase spaghete sare brânza parmesan ras? Metod? de preparare: Sos: Se cura
Great news, everybody! I am no longer a gnocchi virgin!! That is, aseara am facut pentru prima data ever gnocchi in casa! Si spre uimirea mea, chiar au iesit ca la carte! Sa fie nororc chior? Sa fie talentul meu innascut? Nu stiu - stiu doar ca gnocchi =
in ciclul "de-ale mamelor"sau cum pierzi 3 nopti la rind din cauza unor gilci rebele:) am ajuns sa ma odihnesc in sfirsit noaptea trecuta,cu febra sub control ...asa ca azi e o perfecta pentru o dulce leneveala... micul dejun simplu,o cana cu lapte(sau c
Am cumparat niste paste din faina integrala, adica din boabe de grau cu tot cu coaja, care nu contin oua, sunt mai inchise la culoare, si anume numitele Pipe Rigate Integrali, pe care le-am pregatit cu legume.
Intai am fiert pastele, apoi le-am
Pe acest blog vor exista foarte multe retete de paste pentru ca sotul meu este un mare fan al lor, ar fi foarte fericit daca am trai in Italia si ar manca in fiecare zi paste. Eu pe de alta parte nu ma omor cu ele insa suntem perechea potrivita, mie imi p
Ingrediente: - 250g ravioli (eu am folosit ravioli cu brânz? - mi se pare c? merg mai bine pentru aceast? re?et?); - 200-300g ciuperci; - 150g ?unc?; - 200ml smântân?; - 50g parmezan; - un cubule? de unt; - 1 lingur? busuioc (dac? nu v? place prea mu
Nu o sa ma apuc acum sa va spun retetea mamaligii pentru ca presupun ca toata lumea o stie... Dar, in general, noi eram obisnuiti sa facem mamaliga simpla, din malai si apa. Recent am vazut la televizor un bucatar care a facut o mamaliga in care a adau
Ingrediente: - 200 g paste tortellini cu carne; - 150 g ciuperci; - 50 g unt; - 100 ml smântân?; - p?trunjel verde, sare, piper. Mod de preparare: Se pun pastele la fiert, în ap? clocotit? cu sare, ?i le ?ii pe foc cât scrie pe pachet. Scurgi pasatele de
PENTRU IERI SEARA AM ZIS DE CE SA NU FAC NISTE MACAROANE CU BRANZA, IN STIL AMERICAN...ASA CA AM DAT UN SEARCH PE GOOGLE SI CAM TOATE RETETELE DE "MAC AND CHEESE" ERAU DESTUL DE ASEMANATOARE, ASA CA NEURMAND O RETETA ANUME AM TRECUT LA TREABA. INGREDIENTE
De data aceasta am încercat o nou? re?et? de gnocchi preparate cu gri?, g?sit? într-o revist? Secretele buc?t?riei. Ingrediente pentru gnocchi: - 1 kg cartofi albi - 2 g?lbenu?uri - 120 g gri? - 80 g f?in? - sare - nuc?oar?
Un fel aratos (lauda-ma gura :)) ) si usor de preparat. Sosul de carne este acelasi ca la reteta de lasagna , lipseste doar ardeiul rosu. *O sugestie: cand faceti sos de carne dublati cantitatile si ce nu folositi imediat puneti la congelator, i
Ingrediente: - 400 g paste fusilli; - 1 ardei gras verde; - 1 ceap?; - 2 c??ei de usturoi; - 500 g pulpe de pui dezosate ?i f?r? piele; - ulei de m?sline; - sare, piper, chilli. Mod de preparare: Se fierb pastele al dente, conform instruc?iunilor de pe a
N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condi
Reginette Napoletane scrie pe cutie si mai erau si integrale, pe site-ul Barilla nu am mai gasit modelul asta.
Modelul asta de paste a aparut la Napoli , li se mai spunea si fettucelle ricce , au fost rebotezate la un moment dat Mafaldine in
Buna dragi prieteni, de data aceasta vreau sa va fac cunoscut unul din, modurile in care mai consum pastele. Bineinteles incercand a consuma numai integrale, ecologice si de grau dur deci, cele care nu ridica indicele glicemice. Deci eu le mai consum intr
Ingrediente:
12 cannelloni
600 g branza de vaca putin sarata
2 oua
50 g unt
100 g cascaval ras
2-3 linguri cu smantana
2-3 fire de patrunjel
1 lingura cu faina
250 ml lapte
Mod de preparare:
Se unge o tav? dreptunghiular? cu pu?in unt ?i se d? drumul
Ingrediente:
300 g tagliatele fierte
2 linguri de ulei de m?sline
un somon afumat
5 c??ei de usturoi
o cutie de smântân? dulce pentru g?tit
sare
piper alb.
Preparare:
Se fierb pastele f?inoase, separat se c?le?te usturoiul în pu?in ulei de m?sline, se a
Ingrediente:
un kg calamari
500 g mân?t?rci sau ciuperci albe
250 g smântân?
300 g creve?i decortica?i
ulei
Mod de preparare:
Pr?ji?i ciupercile singure, cu pu?in ulei ?i cu un c??el de usturoi. Separat, pune?i la pr?jit ?i calamarii, tot cu ulei ?i