Petitchef

Reginette

Reginette

Reginette Napoletanescrie pe cutie si mai erau si integrale, pe site-ul Barilla nu am mai gasit modelul asta.

Modelul asta de paste a aparut la Napoli, li se mai spunea si “fettucelle ricce“, au fost rebotezate la un moment dat “Mafaldine” in onoarea printesei Mafalda de Savoia care, se pare, avea o pasiune pentru arta culinara. Ca sa li se puna in valoare forma rafinata, se foloseau sosuri foarte simple, cum am facut si eu, desi cartierul e departe de a fi aristocrat.

reginette napoletane

Mai facusem reginette cu pesto, acum am facut alt sos, motivat atat de nenorocirea asta de gripa cat si de ideea sosului burro e oro, neavand insa nici o legatura cu el.

Asadar in afara de pastele fierte conform indicatiilor de pe ambalaj, am folosit rosii pasate(de mine, puteti cumpara la conserva), ceapa, smantana amestecata cu usturoi si ulei de masline.

Am calit ceapa, am adaugat rosiile si am condimentat (puneti ce va place, piper, oregano, eu am folosit un condiment primit pe care scrie “Osmanish Et Bahrati” care habar nu am ce contine, sigur ceva ardei, nucsoara, mai multe, nu imi dau seama, e iute dulceag, daca stie cineva ce inseamna sa imi zica si mie).

Cand a scazut apa am adaugat smantana amestecata cu usturoi si am lasat sa clocoteasca pana au fiert pastele, adica aproximativ noua minute.

Ma uitam si la reteta de pe cutie, faina si simpla. Ma gandeam daca trag o oza de aproape la prezentarea lor artistica si zic ca am facut-o eu ca sa ma laud, ce ar fi? Ca iar mi-am gasit poze furate pe diverse site-uri, ce, eu nu pot sa iau din astea profi?

Nu pot, glumeam, dar surasul e amar, tare ma enerveaza hotiile astea internaute.

Am pus si pastele si am mai amestecat pe foc. Si pe urma distractie, ca nu le-am rupt si ca sa le pun in farfurii a fost o distractie, am stropit peste tot in jur, unde mai pui ca noi mancam la calculatoare sa vezi ce fain arata monitoarele acum :DAsa e in tenis.

Stiu ca e o reteta foarte simpla si foarte neitalieneasca, dar este de asemenea foarte, foarte buna, parerea noastra. Puteti folosi si smantana dulce, de gatit, ma rog, insa mie mi se pare ca asta fermentata are mai mult haz in amestec.

Desert: modafen, nimesulide, paracetamol, fervex, d’astea.

hard roc aleluia










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
20 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată de paste reci, cu ardei, porumb și mozzarella
Salată de paste reci, cu ardei, porumb și mozzarella
2 porții
38 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu smochine si pancetta
Paste cu smochine si pancetta
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează