Mai întâi, cic? vine prim?vara, am f?cut un mic dejun dr?gu?, colorat, da, vezi s? nu, bezn?, frig, fulguial?, aia e, dac? tot l-am manufacturat îl iau ca pe un pl?cut început de lun?.
Re?eta e foarte simpl?, iscat? din necesitatea de a folosi ni?te ingrediente care, mie, mi s-a p?rut c? se potrivesc perfect. Se poate face ?i f?r? carne.
În afar? de paste am mai folosit: dou? ro?ii (donate, erau congelate pe tarab?), o ceap?, pe?ti?orii de la pieptul de coco?(nu e musai), buruieni(eu am pus oregano), sare ?i piper dup? plac, un dovlecel ?i câteva m?sline.
Ce e drept m-am inspirat pu?in ?i din site-ul cu poze de meniuri date de Singapore Airlines.
Am pus buc??elele de piept de pui la fiert, am tocat m?runt ro?iile cu ceap? ?i sare. Am pus oregano.
Am pus peste carnea de pui fiart? (?i f?r? spume pe ea) amestecul de ro?ii cu ceap? ?i am l?sat s? fiarb?. Când sosul a mai sc?zut am pus ?i dovlecelul t?iat mic. Am mai completat cu ap?, din când în când. Spre final am pus ?i câteva m?sline.
?i spre final, cam cu zece minute înainte de a stinge focul, am pus ?i pastele (am ales radiatori pentru c? se ascunde bine sosul prin ele) ?i le-am l?sat la foc molcom s? se hidrateze.
Noua ne plac mult pastele fierte în sos, cic? se mai practic? ?i în anumite zone ale Italiei, eu nu ?tiu dar cred c? n-oi fi descoperit eu macaroana înaintea lor. Combina?ia e tare bun? ?i se simt distinct gusturile, paste, carne, legume.
A, da, nu ?tiu ce e cu vremea asta infect?, care ai ales baba azi? hard roc aleluia