Paste super-ușoare cu broccoli
Pastele cu broccoli sunt felul de mâncare perfect pentru a-i familiariza pe cei mici cu legumele... și chiar și pe cei mai mici! Cu frumoasa sa culoare verde și textura care se topește în gură, este atât reconfortantă, cât și ușoară. Nu vă vine să credeți? Așteptați să încercați această rețetă simplă și gustoasă, care pune accentul pe legume fără a sacrifica gustul :) Aici, broccoli, fiert la abur pentru a-și păstra toată bunătatea și aroma, se potrivește de minune cu un sos rapid de unt și parmezan! În doar câteva minute, vei avea paste cremoase și bine condimentate!
Ingrediente
Materiale
- foarfeca
- tocător
- cratiță
- tigaie
- folie adezivă
Preparare
Se fierbe broccoli și se pune în chopper.
Se adaugă făina și sarea.
Amestecați până obțineți o pastă.
Se tapetează cu făină suprafața de lucru și se modelează aluatul într-o bilă.
Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute.
*Dacă aluatul dvs. este puțin lipicios, îl puteți pudra puțin cu făină pentru a-l face mai ușor de manevrat.Se aduce la fierbere o oală mare de apă cu sare. Se taie pastele cu o foarfecă peste partea de sus a oalei și se lasă la fiert.
Când pastele se ridică la suprafață, se scurg.
Se topește untul într-o tigaie și se adaugă pastele.
*Puteți prăji pastele după gust.Se adaugă piper și parmezan și se amestecă.
Și acum sunt gata!
*Am adăugat mai mult parmezan pentru că ne place.
Observații
Puteți face aceste paste cu alte legume?
Da, puteți folosi orice legume vă plac, cum ar fi morcovi sau dovleac. Nu uitați să vă scurgeți bine legumele înainte de a le amesteca cu făina.
Ce sos pot folosi pentru aceste paste?
Puteți să le prăjiți în puțin unt și să adăugați niște parmezan, așa cum am făcut noi, sau să le savurați cu pesto, de exemplu!
Pot fi făcute și alte forme de paste?
Puteți modela aluatul într-un cârnat și apoi să faceți gnocchi. Acestea vor fi fierte atunci când plutesc la suprafața vasului.
Puteți, de asemenea, să stratificați aluatul și să faceți lasagna, tagliatelle etc. Aveți grijă să pudrați bine cu făină aluatul pentru a preveni lipirea acestuia.