Pastele cu broccoli sunt felul de mâncare perfect pentru a-i familiariza pe cei mici cu legumele... și chiar și pe cei mai mici! Cu frumoasa sa culoare verde și textura care se topește în gură, este atât reconfortantă, cât și ușoară. Nu vă vine să credeți? Așteptați să încercați această rețetă simplă și gustoasă, care pune accentul pe legume fără a sacrifica gustul :) Aici, broccoli, fiert la abur pentru a-și păstra toată bunătatea și aroma, se potrivește de minune cu un sos rapid de unt și parmezan! În doar câteva minute, vei avea paste cremoase și bine condimentate!
Puteți face aceste paste cu alte legume? Da, puteți folosi orice legume vă plac, cum ar fi morcovi sau dovleac. Nu uitați să vă scurgeți bine legumele înainte de a le amesteca cu făina.
Ce sos pot folosi pentru aceste paste? Puteți să le prăjiți în puțin unt și să adăugați niște parmezan, așa cum am făcut noi, sau să le savurați cu pesto, de exemplu!
Pot fi făcute și alte forme de paste? Puteți modela aluatul într-un cârnat și apoi să faceți gnocchi. Acestea vor fi fierte atunci când plutesc la suprafața vasului. Puteți, de asemenea, să stratificați aluatul și să faceți lasagna, tagliatelle etc. Aveți grijă să pudrați bine cu făină aluatul pentru a preveni lipirea acestuia.