Am cumparat niste paste din faina integrala, adica din boabe de grau cu tot cu coaja, care nu contin oua, sunt mai inchise la culoare, si anume numitele
Pipe Rigate Integrali,pe care le-am pregatit cu legume.
Intai am fiert pastele, apoi le-am clatit cu apa rece si le-am lasat la scurs. Printre melcisorii de paste din faina integrala, am adaugat si resturile pe care le mai aveam din pastele mele preferate: paste-inimioare colorate in verde (cu broccoli); in rosu (din cauza tomatelor), in galben intens (din cauza sofranului) si in negru (din cauza ciupercilor). Pastele fierte le-am pus intr-un vas termorezistent.
Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei de masline si am prajit o ceapa mica peste care am adaugat legumele taiete cubulete: jumatate de dovlecel, un gogosar, 8 rosii mici, doi morcovi mici. Le-am lasat la foc mic cam 10 minute si apoi le-am amestecat cu pastele in vas.
Am adaugat 2 linguri de smantana si am ras cascaval deasupra si l-am dat la cuptor pentru alte 10 minute. Pofta buna!