Piept de curcan la wok cu dovleac


Ingrediente(pentru 4 por?ii) : 500g piept de curcant?iat fâ?iu?e (sau buc??ele)100g p?st?itinere de maz?re dulce(merge ?i fasolea verde fidelu??)un ardei gras(de preferat ro?u sau portocaliu pentru aspectul mânc?rii, dar nu e b?tut în cuie)5-6 linguri buc??ele de dovleac murat(sau cel pu?in l?sate la marinat cu 2-3 ore înainte într-un amestec de o?et + un pic de sare + un pic de zah?r) 2-3 linguri de fructe din compot(mere, pere, ananas, mango, dup? posibilit??i, dac? nu, se suplimenteaz? cantitatea de dovleac)pu?in? ap? + 1 linguri?? de zah?r / zeam? din compot100g paste f?inoase(spirale, melci?ori, t?i?ei, etc la alegere)2-3 linguri de ulei/ sau un cub de Palmin(unt de cocos)sos de pe?te
1 linguri?? de curry½ linguri?? de praf de ghimbirsare, piper
Cum se prepar?:
Pastele f?inoase se fierb în ap? cu sare dup? instruc?iunile de pe ambalaj. De preferat al dente, deci nu prea moale.
Se încinge uleiul ?i se ung pere?ii wok-ului. Se pr?jesc fâ?iile de carne, nu exagerat, apoi se adaug? p?st?ile de maz?re ?i ardeiul t?iat fâ?ii. Se las? vreo 5-10 minute la foc moderat amestecând periodic. Se adaug? dovleacul ?i fructele ?i zeama de compot (sau apa cu zah?r). Se condimenteaz? cu curry, ghimbir, sare, piper, sos de pe?te. Se adaug? pastele fierte ?i scurse de ap? ?i se mai las? vreo 5 minute la foc mic. Se servesc, evident, calde.
Poft? bun?!aventuri bubulinare
Comentarii
Punctează această reţetă:
B
bianca_c_t,
22/02/2010
Nu se intelege nimic din reteta....daca esti rebusist...reusesti totusi