Petitchef

Piept de curcan la wok cu dovleac

Piept de curcan la wok cu dovleac N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condimente asiatice, m-am apucat de treab?.
Ingrediente(pentru 4 por?ii) :

500g piept de curcant?iat fâ?iu?e (sau buc??ele)100g p?st?itinere de maz?re dulce(merge ?i fasolea verde fidelu??)un ardei gras(de preferat ro?u sau portocaliu pentru aspectul mânc?rii, dar nu e b?tut în cuie)5-6 linguri buc??ele de dovleac murat(sau cel pu?in l?sate la marinat cu 2-3 ore înainte într-un amestec de o?et + un pic de sare + un pic de zah?r) 2-3 linguri de fructe din compot(mere, pere, ananas, mango, dup? posibilit??i, dac? nu, se suplimenteaz? cantitatea de dovleac)pu?in? ap? + 1 linguri?? de zah?r / zeam? din compot100g paste f?inoase(spirale, melci?ori, t?i?ei, etc la alegere)2-3 linguri de ulei/ sau un cub de Palmin(unt de cocos)sos de pe?te
1 linguri?? de curry½ linguri?? de praf de ghimbirsare, piper

Cum se prepar?:

Pastele f?inoase se fierb în ap? cu sare dup? instruc?iunile de pe ambalaj. De preferat al dente, deci nu prea moale.

Se încinge uleiul ?i se ung pere?ii wok-ului. Se pr?jesc fâ?iile de carne, nu exagerat, apoi se adaug? p?st?ile de maz?re ?i ardeiul t?iat fâ?ii. Se las? vreo 5-10 minute la foc moderat amestecând periodic. Se adaug? dovleacul ?i fructele ?i zeama de compot (sau apa cu zah?r). Se condimenteaz? cu curry, ghimbir, sare, piper, sos de pe?te. Se adaug? pastele fierte ?i scurse de ap? ?i se mai las? vreo 5 minute la foc mic. Se servesc, evident, calde.

Poft? bun?!







Comentarii:

bianca_c_t, 22/02/2010

Nu se intelege nimic din reteta....daca esti rebusist...reusesti totusi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
2 porții
22 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează