Piept de curcan la wok cu dovleac

Piept de curcan la wok cu dovleac

N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condimente asiatice, m-am apucat de treab?.
Ingrediente(pentru 4 por?ii) :

500g piept de curcant?iat fâ?iu?e (sau buc??ele)100g p?st?itinere de maz?re dulce(merge ?i fasolea verde fidelu??)un ardei gras(de preferat ro?u sau portocaliu pentru aspectul mânc?rii, dar nu e b?tut în cuie)5-6 linguri buc??ele de dovleac murat(sau cel pu?in l?sate la marinat cu 2-3 ore înainte într-un amestec de o?et + un pic de sare + un pic de zah?r) 2-3 linguri de fructe din compot(mere, pere, ananas, mango, dup? posibilit??i, dac? nu, se suplimenteaz? cantitatea de dovleac)pu?in? ap? + 1 linguri?? de zah?r / zeam? din compot100g paste f?inoase(spirale, melci?ori, t?i?ei, etc la alegere)2-3 linguri de ulei/ sau un cub de Palmin(unt de cocos)sos de pe?te
1 linguri?? de curry½ linguri?? de praf de ghimbirsare, piper

Cum se prepar?:

Pastele f?inoase se fierb în ap? cu sare dup? instruc?iunile de pe ambalaj. De preferat al dente, deci nu prea moale.

Se încinge uleiul ?i se ung pere?ii wok-ului. Se pr?jesc fâ?iile de carne, nu exagerat, apoi se adaug? p?st?ile de maz?re ?i ardeiul t?iat fâ?ii. Se las? vreo 5-10 minute la foc moderat amestecând periodic. Se adaug? dovleacul ?i fructele ?i zeama de compot (sau apa cu zah?r). Se condimenteaz? cu curry, ghimbir, sare, piper, sos de pe?te. Se adaug? pastele fierte ?i scurse de ap? ?i se mai las? vreo 5 minute la foc mic. Se servesc, evident, calde.

Poft? bun?!

A aventuri bubulinare

Comentarii

Punctează această reţetă:

bianca_c_t, 22/02/2010

Nu se intelege nimic din reteta....daca esti rebusist...reusesti totusi

(0) (0) abuz