Petitchef

GNOCCHI AI QUATTRO FORMAGGI

GNOCCHI AI QUATTRO FORMAGGI
De data aceasta am încercat o nou? re?et? de gnocchi preparate cu gri?, g?sit? într-o revist? Secretele buc?t?riei.
Ingrediente pentru gnocchi:
- 1 kg cartofi albi
- 2 g?lbenu?uri
- 120 g gri?
- 80 g f?in?
- sare
- nuc?oar?
Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:
- 250 g ca?caval
- 150 g parmezan
-250 g branz? N?sal sau Gouda
- 100 g brânz? tip gorgonzola
- 50 g unt
- 50 ml ulei de m?sline
- sare, piper
Incepem cu prepararea aluatului pentru gnocchi:
Se spal? cartofii ?i se fierb. Se scurg ?i se las? s? se r?coreasc?. Se cur??? ?i se paseaz?.
Se adaug? galbenu?urile, gri?ul ?i f?ina; se condimenteaz? cu sare, piper ?i nuc?oar?.
Se fr?mânt?, apoi se d? aluatul la frigider 30 minute, dup? care se scoate ?i se fac rulouri de aluat de grosimea unui deget; se preseaz? cu o furculi?? ?i se las? s? se odihneasc? 15 min, dup? care se fierb într-o cantitate mare de ap? cu sare, unde se las? la foc moale 15 - 20 minute (scuze, dar fiind presat? de timp am uitat s? fac poze pentru restul etapelor de preg?tire a g?lu?telor).
Se scot cu lingura de spum? ?i se las? s? se scurg?.
Uitasem s? precizez c? pentru aceast? re?et? am folosit jum?tate din cantitatea de aluat, restul l?sându-l la congelator, pentru a fi folosit la alt preparat.
Pentru prepararea sosului se taie brânzeturile cubule?e.
Untul se pune într-o crati?? împreun? cu 2 linguri de ulei de m?sline, se adaug? cuburile de brânzeturi ?i, amestecând continuu, se topesc brânzeturile la foc mic.

Se adaug? smântâna, sare ?i piper dup? gust.

Spre sfâr?it se adaug? în sos 2 polonice din apa în care au fiert gnocchi, pentru a-l sub?ia pu?in, mai l?sa?i 1 - 2 minute la fiert la foc mic, amestecând continuu.

Când gnocchi sunt fier?i ?i scur?i de ap? se pun în crati?a cu sosul de brânzeturi unde se las? 2 - 3 minute .
Gnocchi se servesc foarte firbin?i, deoarece brânzeturile au tendin?a de a se închega ?i a se înt?ri foarte repede.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi dulci
Gnocchi de cartofi dulci
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi cu pesto
Gnocchi de cartofi cu pesto
4 porții
37 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gnocchi crocanți la air fryer gata în 10 minute!
Gnocchi crocanți la air fryer gata în 10 minute!
2 porții
11 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează