Petitchef

Gnocchi alla sorrentina la tigaie

Astăzi ne aprofundăm în clasicele bucătăriei italiene cu o rețetă delicioasă de gnocchi alla sorrentina! Această rețetă vegetariană se gătește în mod normal sub formă de gratin, în cuptor, dar vă oferim o versiune super ușor de făcut în tigaie cu foarte puține ingrediente: sos de roșii, mozzarella și gnocchi delicioși, de casă ... Deci începem? ;-)

Felul principal
4 porții
45 min
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru sosul “alla sorrentina”:

Materiale

  • Tigaie
  • presă de cartofi
  • Tablă de gnocchi

Preparare

  • Etapa 1 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Pentru gnocchi:
    Umpleți o cratiță cu apă rece și adăugați sare, cartofii în coajă și lăsați-i să fiarbă 35 de minute (puteți înțepa cu un cuțit să vedeți dacă sunt foarte fragezi).
  • Etapa 2 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Pentru sosul de roșii:
    Într-o tigaie se toarnă un strop de ulei și se rumenește cățelul de usturoi, apoi se adaugă piureul de roșii, un praf de sare, câteva frunze de busuioc și se fierbe aproximativ 15 minute. Odată ce sosul este gata, scoateți cățelul de usturoi.
  • Etapa 3 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Când cartofii sunt copți, scurgeți-i și lăsați-i să se răcească înainte de a-i curăța de coajă. Apoi zdrobiți-i folosind o presă de cartofi (sau o furculiță) și lăsați să se răcească bine.
  • Etapa 4 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Așezați faina pe suprafața de lucru, adăugați un praf de sare și oul și începeți să amestecați cu o furculiță.
  • Etapa 5 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Adăugați apoi cartofii zdrobiți (reci) și frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale. Formați o minge.
  • Etapa 6 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Pudrați suprafața de lucru cu făină și tăiați aluatul în 4 bucăți egale. Formați cilindri de aluat de aproximativ 2 până la 3 cm (dacă aluatul se lipește, nu ezitați să adăugați făină pe suprafața de lucru).
  • Etapa 7 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Întoarceți fiecare cilindru de aluat pe placa de gnocchi (dacă nu aveți una, îi puteți presa pe dinții unei furculițe). Când toți gnocchii sunt gata, puneți-i pe un prosop curat, bine distanțați unul de celălalt. Lăsați-i să se odihnească timp de 20 de minute înainte de a îi găti.
  • Etapa 8 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Apoi puneți-i în apă clocotită cu sare și transferați-i în cratița cu sosul de roșii (la foc mic).
  • Etapa 9 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Amestecați și adăugați parmezanul ras și mozzarella tăiată bucățele.
  • Etapa 10 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Continuați să amestecați ușor cu o spatulă de lemn până când mozzarella este complet topită.
  • Etapa 11 - Gnocchi alla sorrentina la tigaie
    Gata! Poftă bună!

Observații:

Cum se păstrează gnocchi alla sorrentina?
Vă sfătuim să mâncați gnocchi alla sorrentina imediat ce sunt gata, dar îi puteți păstra la frigider (într-un recipient ermetic) timp de 24 de ore. Înainte de a îi manca, reîncălziți-i într-o tigaie cu capac, adăugând puțină apă fierbinte pentru a dilua sosul.

Cum se prepară rețeta tradițională de gnocchi alla sorrentina (gratinat)?
Odată ce gnocchi sunt fierți, aruncați-i în sosul de roșii. Apoi transferați totul într-un vas rezistent la cuptor și adăugați mozzarella tăiată cubulețe, apoi coaceți 7-8 minute la 210 grade.

Ce ar trebui să fac pentru a preveni ca mozzarella să elibereze prea multă apă?
Scoateți-o din frigider cu mult timp înainte și lăsați-o să se scurgă într-un bol.

Pot găti cartofii la abur pentru a face gnocchi?
Desigur. Important este, cartofii sa fie bine fierți înainte de a-i folosi în aluat.

Care este porția de gnocchi de persoană?
Porția medie este în jur de 230-250 de grame de persoană.



Poze

Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie - poza 2
Gnocchi alla sorrentina la tigaie - poza 3
Gnocchi alla sorrentina la tigaie - poza 4
Gnocchi alla sorrentina la tigaie - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi de cartofi cu pesto
Gnocchi de cartofi cu pesto
4 porții
37 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
2 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi crocanți la air fryer gata în 10 minute!
Gnocchi crocanți la air fryer gata în 10 minute!
2 porții
11 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează