Niste gnocchi perfecti ar trebui sa aiba gust de cartofi,si sa fie moi si delicati ,iar faina sa aiba doar rolul de a induri piure-ul de cartofi,nu de a fi un ingredient principal. Pentru a obtine un rezultat perfect trebuie sa alegem tipul potrivit de cartofi si sa folosim cat mai putina faina in aluat.Urmand acesti pasi simpli vom obtine nu doar niste gnocchi de post,insa cei mai buni gnocchi pe care i-am mancat vreodata. 1.Utilizand cartofi cu un continut ridicat de amidon putem evita folosirea oualor,care dau o aroma delicata insa rolul lor fiind de a lega compozitia.Deci vom folosi intotdeauna cartofi vechi,de preferinta cei cu coaja rosie,sau cartofi galbeni fainosi. 2.Pentru a folosi cat mai putina faina,este fundamental sa nu fierbem cartofii,si sa ii coacem in cuptor,in microunde sau pe aburi.Daca nu putem sa o facem,ii fierbem,insa cu cateva ore inainte de a-i folosi,tocmai pentru a pierde putin din umiditate. 3.Aluatul nu trebuie lasat la odihnit,fiindca va deveni lipicios.Daca vi se intampla,pudrati cate putin cu faina pana isi revine.
Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat moale si uniform. Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele de cca 2 cm. Nu mai recomand datul lor pe furculita,tinand cont ca am lucrat cu un aluat delicat. Rotim gnocchi obtinuti prin faina,inainte de a-i aseza pe un fund sau un servet,fara a-i suprapune. Ii punem apa la fiert cu sare si putin ulei,iar cand incepe sa clocoteasca punem gnocchi,si ii lasam cca 3 minute.Semnalul e ca atunci cand sunt gata se ridica la suprafata.Ii luam cu o paleta cu gauri si ii punem peste sosul fierbinte.Amestecam si servim. Daca vrem sa facem o data si sa profitam de ei de mai multe ori, ii vom pune pe un carton acoperit cu un servet sau hartie de copt, iar apoi ii vom pune in congelator fara a-i acoperi.Cand vor fi complet inghetati,ii scoatem si ii punem in pungi de plastic,dupa care ii lasam in congelator,in asteptarea urmatorului ospat.
Am gatit acceasta retete cu multi ani in urma.Eu , m-am reprofilat si ii fac altfel. 2 cani apa ,9 linguri de ulei si 1/2 kg. faina.Cind fierbe apa si uleiul stingi focul si pui faina putin, cite puti intretimp tot amesteci sa nu se faca gogoloase ,la urma pui 1 ou si il amesteci cu restul. Il pui pe plaseta si il mai framinti cit poti ca , este ferbinte.Dupa ce lai framintat ,il,modelez asa , cum se vede si in reteta aceasta. Pui apa la fiert si cind fierbe pui Gnocchi in ea ,cind se ridica sus sint gata fierti. Poti sa-i servesti cu ciuperci , varza, pesmet brinza ..etc.Din aceasta compozitie eu fac si galustele cu prune. Pofta mare.
Comentarii (30):
Am gatit acceasta retete cu multi ani in urma.Eu , m-am reprofilat si ii fac altfel.
2 cani apa ,9 linguri de ulei si 1/2 kg. faina.Cind fierbe apa si uleiul stingi focul si pui faina putin, cite puti intretimp tot amesteci sa nu se faca gogoloase ,la urma pui 1 ou si il amesteci cu restul.
Il pui pe plaseta si il mai framinti cit poti ca , este ferbinte.Dupa ce lai framintat ,il,modelez asa , cum se vede si in reteta aceasta. Pui apa la fiert si cind fierbe pui Gnocchi in ea ,cind se ridica sus sint gata fierti.
Poti sa-i servesti cu ciuperci , varza, pesmet brinza ..etc.Din aceasta compozitie eu fac si galustele cu prune.
Pofta mare.
The Best ...
Sfaturi foarte profesionale, o perfecta reteta adaptata pentru post.
https://sites.google.com/site/reteteitalienesti/home/paste-si-orez
Lacongelator se pun gnocchi fierti sau nefierti
Vreau sa incerc aceasta reteta dar nu stiu ce sos se face pentru gnocchi dulce sau sarat. Multumesc
E foarte bine venita reteta pentru postul mare. multumim pt. idee. dar probabil sosul il facem cum dorim, nu?
Scrie cum se face sosul la gnocchi.
De incercat
Nu ingrasa?
PESTE CARE SOS FIERBINTE SE PUNE ??????