Gnocchi de cartofi dulci

Felul principal
Foarte ușor
40 min

O reteta originala si colorata de gnocchi! Inlocuind cartoful cu cartoful dulce, vei adauga arome usor dulci. Un succes garantat! O reteta super gustoasa si mai ales foarte usor de facut acasa!

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Gnocchi de cartofi dulci - Preparare etapa 1Se curata si se taie cartoful dulce in cubulete. Se fierbe aproximativ 10 minute (ar trebui sa se inmoaie). Apoi scurgeti si pasati.
  • Gnocchi de cartofi dulci - Preparare etapa 2Se lasa sa se raceasca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Adaugati faina si framantati pentru a forma un aluat ferm, lipicios.
  • Gnocchi de cartofi dulci - Preparare etapa 3Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, formati rulouri de aluat si taiati-le in dreptunghiuri mici. Incercati sa le faceti pe toate la aceeasi dimensiune.
  • Gnocchi de cartofi dulci - Preparare etapa 4Treceti fiecare gnocchiu peste suprafata unei furculite pentru a le da efectul de "dungi".
  • Gnocchi de cartofi dulci - Preparare etapa 5Puneti apa cu sara pe foi si fierbeti.Puneti si gnocchi. Sunt gata cand plutesc (in jur de 1 minut si 30 secunde). Scurgeti si serviti..
  • Gnocchi de cartofi dulci - Preparare etapa 6Puteti servii gnocchi cu sos de pesto sau sos de rosii. Se presara cascaval ras si gata.

Punctează această reţetă

Observații

Daca congelati gnocchi inainte de a-i fi gatit, puneti-i la momentul servirii in apa clocotita si fierbeti-i timp de 3 minute.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: