O reteta originala si colorata de gnocchi! Inlocuind cartoful cu cartoful dulce, vei adauga arome usor dulci. Un succes garantat!
O reteta super gustoasa si mai ales foarte usor de facut acasa!
Se curata si se taie cartoful dulce in cubulete. Se fierbe aproximativ 10 minute (ar trebui sa se inmoaie). Apoi scurgeti si pasati.
Se lasa sa se raceasca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Adaugati faina si framantati pentru a forma un aluat ferm, lipicios.
Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, formati rulouri de aluat si taiati-le in dreptunghiuri mici. Incercati sa le faceti pe toate la aceeasi dimensiune.
Treceti fiecare gnocchiu peste suprafata unei furculite pentru a le da efectul de "dungi".
Puneti apa cu sara pe foi si fierbeti.Puneti si gnocchi. Sunt gata cand plutesc (in jur de 1 minut si 30 secunde). Scurgeti si serviti..
Puteti servii gnocchi cu sos de pesto sau sos de rosii. Se presara cascaval ras si gata.