Cred ca aceasta reteta reflecta destul de bine spiritul bucatariei italiene. Este rapida si simpla, gatita cu ingrediente putine si de cea mai buna calitate. Nu are nevoie de cine stie ce asezonare, este robusta si satioasa si, mai presus de orice, delicioasa.
Se fierb gnocchi in multa apa cu sare, clocotita, la foc mediu-iute, 2-3 minute sau pana se ridica la suprafata.
Se scurg de apa si se amesteca rapid cu sosul pesto. Se servesc presarate cu Parmesan ras si ornate cu frunze proaspete de ierburi aromate.
A preferat busuiocul, caci mi s-a parut ca frunzulitele sale arata mai decorativ.
Gnocchi se gasesc in orice supermarket, la raionul pastelor proaspete. Atentie, se pastreaza in frigider pana ce sunt gatiti.
Comentarii:
Sosul "Pesto mişto" e pe stânga sau pe dreapta? Contează la pus "busuiocul ornamental"l