Petitchef

Gnocchi de cartofi cu pesto

Pentru un fel de mâncare gustos, reconfortant și vegetarian, optați pentru deliciosul gnocchi cu sos pesto! Dar nu se pune problema să folosești gnocchi din comerț și sos gata preparat. Nu, nu, aici totul este de casă și veți vedea că nu aveți nevoie de atâtea ingrediente pentru a face această rețetă. O mâncare italiană de care nu te saturi niciodată. În plus, puteți varia această rețetă la infinit schimbând sosul de fiecare dată, pe scurt, o infinitate de posibilități de savurat :-)

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
2 min
Ușor

Ingrediente

4

Pentru gnocchi de cartofi:

Materiale

  • tocător
  • Cuțit
  • Blender/chopper

Preparare

  • Etapa 1 - Gnocchi de cartofi cu pesto
    Începeți prin a pregăti gnocchi de cartofi: gătiți cartofii (cu coaja) aproximativ 35 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Apoi îi curățați de coajă și zdrobiți-i cu o furculiță (sau zdrobitor de cartofi).
  • Etapa 2 - Gnocchi de cartofi cu pesto
    Puneți piureul de cartofi pe tocător, adăugați făină (formând o gropiță), oul și un praf de sare. Începeți să amestecați totul cu o furculiță, apoi frământați cu mâinile pentru a forma o minge de aluat.
  • Etapa 3 - Gnocchi de cartofi cu pesto
    Se ia o bucata de aluat din aluat si se modelează o sfoară pe o suprafață pudrată cu făină (aproximativ 3 cm grosime). Tăiați pentru a forma mici cilindri de aluat de aproximativ 2 cm.
  • Etapa 4 - Gnocchi de cartofi cu pesto
    Rotiți fiecare gnocchi, apăsând ușor cu degetul arătător. Puteți face acest lucru direct pe o placă specială pentru gnocchi. Dacă nu aveți, folosiți o furculiță pentru a trasa linii.
    Așezați-i apoi pe o tavă de copt pudrată cu făină și lăsați-i să se odihnească aproximativ 20 de minute.
  • Etapa 5 - Gnocchi de cartofi cu pesto
    Pesto verde: Se pun frunzele de busuioc (spălate și uscate) în blender, se adaugă parmezanul ras, mugurii de pin, cățelul de usturoi (curățat și zgrobit) și uleiul de măsline. Se amestecă până se obține un preparat omogen.
  • Etapa 6 - Gnocchi de cartofi cu pesto
    Fierbeți gnocchi în apa clocotită și imediat ce se ridică la suprafață, transferați-i într-o tigaie cu pesto, sotându-i câteva clipe.
  • Etapa 7 - Gnocchi de cartofi cu pesto
    Asezonați și serviți fierbinte. Iată, gnocchi de cartofi cu pesto sunt gata!

Observații:

Cât pot păstra gnocchi pesto?
Gnocchi de cartofi fierți pot fi păstrați la frigider timp de 24 de ore într-un recipient ermetic.

Care este porția potrivită de gnocchi de cartofi?
Aproximativ 180 gr de persoană.

Ce pesto să folosiți pentru gnocchi de cartofi?
Am ales un pesto tradițional, dar dacă doriți, ii puteți condimenta cu pesto de fistic, pesto de dovlecei cruzi, pesto de Calabria sau pesto de pătrunjel de exemplu!

Pot face gnocchi cu cartofi fără ouă?
Da, trebuie doar să adăugați 100 gr de făină în plus, în aluat.



Echipamente de gătit

Blender

Poze

Gnocchi de cartofi cu pesto
Gnocchi de cartofi cu pesto - poza 2
Gnocchi de cartofi cu pesto - poza 3
Gnocchi de cartofi cu pesto - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi de cartofi dulci
Gnocchi de cartofi dulci
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
2 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează