Gnocchi de cartofi cu pesto

Felul principal
Ușor
37 min

Pentru un fel de mâncare gustos, reconfortant și vegetarian, optați pentru deliciosul gnocchi cu sos pesto! Dar nu se pune problema să folosești gnocchi din comerț și sos gata preparat. Nu, nu, aici totul este de casă și veți vedea că nu aveți nevoie de atâtea ingrediente pentru a face această rețetă. O mâncare italiană de care nu te saturi niciodată. În plus, puteți varia această rețetă la infinit schimbând sosul de fiecare dată, pe scurt, o infinitate de posibilități de savurat :-)

Ingrediente

4

Pentru gnocchi de cartofi:

Materiale

  • tocător
  • Cuțit
  • Blender/chopper

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare20 min
Gătire2 min
  • Gnocchi de cartofi cu pesto - Preparare etapa 1Începeți prin a pregăti gnocchi de cartofi: gătiți cartofii (cu coaja) aproximativ 35 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Apoi îi curățați de coajă și zdrobiți-i cu o furculiță (sau zdrobitor de cartofi).
  • Gnocchi de cartofi cu pesto - Preparare etapa 2Puneți piureul de cartofi pe tocător, adăugați făină (formând o gropiță), oul și un praf de sare. Începeți să amestecați totul cu o furculiță, apoi frământați cu mâinile pentru a forma o minge de aluat.
  • Gnocchi de cartofi cu pesto - Preparare etapa 3Se ia o bucata de aluat din aluat si se modelează o sfoară pe o suprafață pudrată cu făină (aproximativ 3 cm grosime). Tăiați pentru a forma mici cilindri de aluat de aproximativ 2 cm.
  • Gnocchi de cartofi cu pesto - Preparare etapa 4Rotiți fiecare gnocchi, apăsând ușor cu degetul arătător. Puteți face acest lucru direct pe o placă specială pentru gnocchi. Dacă nu aveți, folosiți o furculiță pentru a trasa linii.
    Așezați-i apoi pe o tavă de copt pudrată cu făină și lăsați-i să se odihnească aproximativ 20 de minute.
  • Gnocchi de cartofi cu pesto - Preparare etapa 5Pesto verde: Se pun frunzele de busuioc (spălate și uscate) în blender, se adaugă parmezanul ras, mugurii de pin, cățelul de usturoi (curățat și zgrobit) și uleiul de măsline. Se amestecă până se obține un preparat omogen.
  • Gnocchi de cartofi cu pesto - Preparare etapa 6Fierbeți gnocchi în apa clocotită și imediat ce se ridică la suprafață, transferați-i într-o tigaie cu pesto, sotându-i câteva clipe.
  • Gnocchi de cartofi cu pesto - Preparare etapa 7Asezonați și serviți fierbinte. Iată, gnocchi de cartofi cu pesto sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cât pot păstra gnocchi pesto?

Gnocchi de cartofi fierți pot fi păstrați la frigider timp de 24 de ore într-un recipient ermetic.

Care este porția potrivită de gnocchi de cartofi?

Aproximativ 180 gr de persoană.

Ce pesto să folosiți pentru gnocchi de cartofi?

Am ales un pesto tradițional, dar dacă doriți, ii puteți condimenta cu pesto de fistic, pesto de dovlecei cruzi, pesto de Calabria sau pesto de pătrunjel de exemplu!

Pot face gnocchi cu cartofi fără ouă?

Da, trebuie doar să adăugați 100 gr de făină în plus, în aluat.

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: