Ador pastele, in special gnocchi, cu toate ca nu am incercat sa fac pastele singurica in casa, insa mai mult ca sigur acesta este urmatorul pas. Aceasta reteta este absolut delicioasa, insa are si un continut mai ridicat de calorii, insa meritam sa ne desfatam simturile din cand in cand cu cate un astfel de preparat, nu ?
Pentru ca am vrut sa iasa o cantitate mai mare de paste am amestecat si cativa melcisiori. Bineinteles, daca nu va place gorgonzola, o puteti inlocui cu felul de branza preferat.
Mai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti.
Intr-o tigaie topiti putin unt, iar cand acest este incins adaugati smantana si branza gorgonzola si lasati la foc mic sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Adaugati peste si pastele scurse si mai lasati pe foc cam 2-3 minute pana ce pastele absorb sosul alb. Puteti pune si putina apa in care au fiert pastele pentru ca aceasta contine amidon care ajuta la aderarea sosului pe paste.
Intr-o tava ceramica sau iena unsa cu unt turnati pastele, presarati parmezan si cascaval si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 15-20 de minute, pana ce capata o apetisanta crusta aramie.
Sunt nemaipomenite retetele d-stra.Am o lunga perioada de timp de cand gatesc familiei numai cu retetele de pe internet.Vamultumesc din suflet.Sunt grozave.
Comentarii:
Cautam o reteta pentru gnocchi, nu pentru paste! Gnocchi sunt din cartofi, deci NU sunt paste.
Gnocchi + alte paste (în cazul asta melcisori)??? - adica sa mâncam pâine cu pâine?
Delicios
Sunt nemaipomenite retetele d-stra.Am o lunga perioada de timp de cand gatesc familiei numai cu retetele de pe internet.Vamultumesc din suflet.Sunt grozave.
Super,multumesc pentru rețeta.
Prea hranitoare
DIN CATE STIU, SI CAM STIU, PASTELE NU SE AMESTECA. ORI MELCISORI ORI ALTCEVA. PASTELE AU TIMPI DE FIERBERE DIFERITI. PACAT DE GNOCCHI PROASPETE!!!
Ok