Petitchef

Gnocchi con gorgonzola al forno

Ador pastele, in special gnocchi, cu toate ca nu am incercat sa fac pastele singurica in casa, insa mai mult ca sigur acesta este urmatorul pas. Aceasta reteta este absolut delicioasa, insa are si un continut mai ridicat de calorii, insa meritam sa ne desfatam simturile din cand in cand cu cate un astfel de preparat, nu ?
Pentru ca am vrut sa iasa o cantitate mai mare de paste am amestecat si cativa melcisiori. Bineinteles, daca nu va place gorgonzola, o puteti inlocui cu felul de branza preferat.

Felul principal
6 porții
5 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru 6 portii :

Preparare

  • Mai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti.
  • Intr-o tigaie topiti putin unt, iar cand acest este incins adaugati smantana si branza gorgonzola si lasati la foc mic sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Adaugati peste si pastele scurse si mai lasati pe foc cam 2-3 minute pana ce pastele absorb sosul alb. Puteti pune si putina apa in care au fiert pastele pentru ca aceasta contine amidon care ajuta la aderarea sosului pe paste.
  • Intr-o tava ceramica sau iena unsa cu unt turnati pastele, presarati parmezan si cascaval si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 15-20 de minute, pana ce capata o apetisanta crusta aramie.

    Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii:

03/06/2015

Cautam o reteta pentru gnocchi, nu pentru paste! Gnocchi sunt din cartofi, deci NU sunt paste.

(0) (0) Abuz
27/08/2014

Gnocchi + alte paste (în cazul asta melcisori)??? - adica sa mâncam pâine cu pâine?

(0) (0) Abuz
elena.bica, 25/08/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
24/08/2014

Sunt nemaipomenite retetele d-stra.Am o lunga perioada de timp de cand gatesc familiei numai cu retetele de pe internet.Vamultumesc din suflet.Sunt grozave.

(0) (0) Abuz
21/08/2014

Super,multumesc pentru rețeta.

(0) (0) Abuz
21/08/2014

Prea hranitoare

(0) (0) Abuz
wald_alex, 21/08/2014

DIN CATE STIU, SI CAM STIU, PASTELE NU SE AMESTECA. ORI MELCISORI ORI ALTCEVA. PASTELE AU TIMPI DE FIERBERE DIFERITI. PACAT DE GNOCCHI PROASPETE!!!

(0) (0) Abuz
21/08/2014

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi dulci
Gnocchi de cartofi dulci
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
2 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi cu pesto
Gnocchi de cartofi cu pesto
4 porții
37 min
Ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează