Petitchef

Pandoro sub forma de brad

Mergem în Italia pentru sărbătorile de sfârșit de an cu acest Pandoro umplut! Pentru că da, aici nu este vorba doar de a gusta acest desert ci de a-l împodobi cu doua creme: una cu aroma de ciocolată și cealaltă de vanilie. Un desert super ușor, extra rapid și mai ales fără gătit deoarece tot ce trebuie sa faci este sa folosești un Pandoro gata preparat și să-l umpli cu cremele tale. O soluție de ultimă oră care va încânta întreaga familie ;-)

Desert
8 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Frișca cu Nutella:

Friscă cu vanilie:

Materiale

  • 1 robot de patiserie (opțional) sau
  • 1 mixer electric
  • 2 boluri
  • 1 spatulă
  • 1 cuțit de pâine
  • 1 strecurătoare (opțional)

Preparare

  • Etapa 1 - Pandoro sub forma de brad
    Crema cu ciocolată :
    Se toarnă smântâna foarte rece în bol (se pune la congelator 15 minute înainte de utilizare), se adaugă mascarpone și crema tartinabilă.
  • Etapa 2 - Pandoro sub forma de brad
    Bateți cu mixerul până obțineți un amestec omogen. Terminați de încorporat cu o spatulă, dacă este necesar.
    Transferați într-o pungă de patiserie și răciți.
  • Etapa 3 - Pandoro sub forma de brad
    Crema cu vanilie :
    Se toarnă smântâna rece în bol și se adaugă mascarpone, zahăr pudră și vanilia.
  • Etapa 4 - Pandoro sub forma de brad
    Bateți cu mixerul până obțineți o cremă tare. Transferați într-o pungă de patiserie și răciți.
  • Etapa 5 - Pandoro sub forma de brad
    Pandoro :
    Tăiați pandoro-ul în 6 felii pentru a obține 6 felii în formă de stea.
  • Etapa 6 - Pandoro sub forma de brad
    Montajul:
    Puneți niște cremă cu ciocolata pe suprafața stelei de la baza pandoro-ului. Întindeți bine folosind o spatulă, apoi faceți bile mici din cremă, pe ramurile stelei.
  • Etapa 7 - Pandoro sub forma de brad
    Puneți o alta felie-stea deasupra, având grijă să lăsați la vedere ramurile steluței de dedesubt. Puneți crema de vanilie în centru și întindeți bine cu o spatulă. Apoi faceți bile mici din cremă, pe ramurile stelei.
  • Etapa 8 - Pandoro sub forma de brad
    Repetați operațiunea până când ajungeți la partea superioară a pandoro-ului. Puneți cremă de vanilie deasupra, dar puteți acoperi și cu cremă cu ciocolată, de exemplu.
  • Etapa 9 - Pandoro sub forma de brad
    Pudrați cu zahăr pudră (am folosit un infuzor de ceai) pentru a vă decora bradul și gata! Pandoro-ul tău umplut este gata!

Observații:

Ce pandoro ar trebui să folosesc?
Noi am folosit un pandoro de 1 Kg. Este o brioșă italiană consumată în mod tradițional în perioada sărbătorilor de Crăciun. Sunt altele mai mici, nu ezitați să adaptați cantitățile în funcție de mărimea brioșei dsv.

Cu ce ​​să înlocuiți pandoro-ul?
Puteți folosi o brioșă clasică, dar nu veți avea forma de stea caracteristică pandoro-ului și nu veți putea face un brad.

Cu ce ​​pot înlocui cremele?
Puteți folosi speculoos tartinabil, unt de arahide sau o cremă din piure de semințe oleaginoase (migdale, fistic...).

Cât timp înainte poate fi făcut acest pandoro umplut?
Puteți prepara crema cu maxim 3 zile înainte. Păstrați-o într-un recipient ermetic, într-un loc răcoros înainte de utilizare. Vă sfătuim să umpleți pandoro-ul în aceeași zi!



Poze

Pandoro sub forma de brad
Pandoro sub forma de brad - poza 2
Pandoro sub forma de brad - poza 3
Pandoro sub forma de brad - poza 4
Pandoro sub forma de brad - poza 5
Pandoro sub forma de brad - poza 6
Pandoro sub forma de brad - poza 7
Pandoro sub forma de brad - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează