Pentru desert va oferim o reteta de tarta cu toate aromele preferate: crema de vanilie, caramel sarat si nuci pecan ... Tentant, nu-i asa? Urmati toti pasii de realizare a acestei retete atat in versiunea scrisa cat si video si nu veti gresi :-) Bon appétit!
Pregatiti aluatul sablée (sfaramicios): Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, varful de sare si pudra de migdale.
Se adauga oul si se amesteca. Apoi adaugati faina si formati aluatul cu mainile. Puneti aluatul in folie de plastic, aplatizati-l si puneti la rece timp de 1 ora.
Intindeti aluatul si puneti-li forma de copt. Intepati-l si coaceti-l 20 min la 180° C
Faceti caramelul sarat: topiti zaharul intr-o cratita fara sa-l amestecati (puteti scutura cratita din cand in cand). Cand se formeaza caramelul, se adauga untul.
Se amesteca pentru a se incorpora bine. Se adauga si smantana lichida si, dupa fierbere, se lasa sa se ingroase timp de 10 minute, timp in care se agita cratita. Se toarna caramelul direct peste aluatul copt si se pune in frigider timp de o ora
Pregatiti crema de vanilie:Puneti smantana lichida, mascarpone si paletele de la mixer in congelator cu 15 minute inainte de preparare.
Puneti smantana lichida, semintele de la pastaia de vanilie, mascarpone si zaharul pudra intr-un castron mare si bateti cu mixerul pana cand se formeaza crema.
Folosind un posh si o duza canelata (optional), puneti crema peste placinta. Adaugati nuci pecan deasupra.
Caramel sarat: Atunci cand adaugati untul, faceti cu grija dintr-o miscare, sa nu va stropiti cu caramel fierbinte.
Aluatul sfaramicios (sablée): acest aluat nu necesita framantare lunga, amestecati ingredientele, formati o minge si aplatizați (aluatul se va raci mai repede daca este aplatizat).
Alegeti sa decorati cum doriti. Noi am facut zig-zag cu un posh cu duza canelata. De asemenea, puteti face forme de stele sau pur si simplu puneti crema deasupra.