Tarta cu vanilie si caramel

Gustări
10 porții
Foarte ușor
3 h 40 m

Pentru desert va oferim o reteta de tarta cu toate aromele preferate: crema de vanilie, caramel sarat si nuci pecan ... Tentant, nu-i asa? Urmati toti pasii de realizare a acestei retete atat in versiunea scrisa cat si video si nu veti gresi :-) Bon appétit!

Ingrediente

10

Pentru aluatul sablée:

Pentru caramelul sarat:

Pentru crema cu vanilie:

Materiale

  • Posh cu duza canelata
  • forma de copt

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare3 ore
Gătire20 min
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 1Pregatiti aluatul sablée (sfaramicios): Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, varful de sare si pudra de migdale.
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 2Se adauga oul si se amesteca. Apoi adaugati faina si formati aluatul cu mainile. Puneti aluatul in folie de plastic, aplatizati-l si puneti la rece timp de 1 ora.
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 3Intindeti aluatul si puneti-li forma de copt. Intepati-l si coaceti-l 20 min la 180° C
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 4Faceti caramelul sarat: topiti zaharul intr-o cratita fara sa-l amestecati (puteti scutura cratita din cand in cand). Cand se formeaza caramelul, se adauga untul.
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 5Se amesteca pentru a se incorpora bine. Se adauga si smantana lichida si, dupa fierbere, se lasa sa se ingroase timp de 10 minute, timp in care se agita cratita. Se toarna caramelul direct peste aluatul copt si se pune in frigider timp de o ora
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 6Pregatiti crema de vanilie:Puneti smantana lichida, mascarpone si paletele de la mixer in congelator cu 15 minute inainte de preparare.
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 7Puneti smantana lichida, semintele de la pastaia de vanilie, mascarpone si zaharul pudra intr-un castron mare si bateti cu mixerul pana cand se formeaza crema.
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 8Folosind un posh si o duza canelata (optional), puneti crema peste placinta. Adaugati nuci pecan deasupra.
  • Tarta cu vanilie si caramel - Preparare etapa 9Gata!

Observații

Caramel sarat: Atunci cand adaugati untul, faceti cu grija dintr-o miscare, sa nu va stropiti cu caramel fierbinte.

Aluatul sfaramicios (sablée): acest aluat nu necesita framantare lunga, amestecati ingredientele, formati o minge si aplatizați (aluatul se va raci mai repede daca este aplatizat).

Alegeti sa decorati cum doriti. Noi am facut zig-zag cu un posh cu duza canelata. De asemenea, puteti face forme de stele sau pur si simplu puneti crema deasupra.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: