Gata cu "Buturuga" pentru desertul de Crăciun! Anul acesta, încercăm un desert la fel de delicios: tartă Brăduț. Trebuie doar să decupați brazi din aluatul sablee cu arome de ciocolata, apoi să adăugați cremă de vanilie. Toate decorate cu fructe și rozmarin, pentru un efect incomparabil de brad cu ghirlande ;-) Detalii mai jos ↓
Aluatul sablée cu ciocolată: Combinați untul moale, zahărul pudră, zahărul vanilat, sarea și cacaoa.
Adăugați oul și amestecați din nou până obțineți un amestec sfărâmicios. Adăugați făina și terminați de amestecat cu mâna pentru a obține un aluat omogen.
Formați o minge, aplatizați-o apoi înfoliați-o și lăsați să se răcească timp de 1 oră la frigider.
Împărțiți aluatul în 2. Întindeți cele două aluaturi. Așezați modelul de brad pe aluat și decupați forma copacului. Dați la rece 15 minute apoi îndepartați excesul de aluat.
Folosește excesul de aluat pentru a face un al treilea copac. Pune-l la frigider înainte de a îndepărta excesul de aluat. Va fi mai usor.
Așezați copacii din aluat pe tăvi coperite cu hârtie de copt apoi coaceți timp de 12 minute la 180°C. (Cuptorul trebuie preîncălzit în prealabil).
Puneți crema și mascarpone la congelator cu 15 minute înainte de utilizare. Bateți smântâna cu mascarpone, zahărul pudră și semințele de vanilie până obțineți o cremă foarte fermă.
Lăsați blaturi de brad să se răcească. Transferați crema într-o pungă de patiserie. Așezați primul aluat de brad pe platoul de servire. Puneți bile mici de smântână pe întreaga suprafață a prăjiturii.
Puneți cel de-al doilea aluat deasupra și turnați din nou bile mici de smântână. Repetați operațiunea cu cea de-al treilea blat.
Decorăm bradul: noi am făcut o ghirlandă din afine și apoi am adăugat bomboane din Raffaelo și perle mici colorate. Am adăugat și rozmarin proaspăt pentru a imita ramurile de brad și nucă de cocos rasă pentru zăpadă.
Îți poți decora bradul cu o mulțime de alte fructe pentru a avea propriul tău brad original! Așteptăm să ne postezi o poza ca și comentariu la rețetă :-D
Puteți înlocui cacaoa cu pudră de migdale și păstaia de vanilie cu 1 linguriță de extract de vanilie sau cafea.