Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.
Apoi se adauga zaharul, smantana si galbenusurile.
Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata presarata cu faina, de forma tavii. Eu am pus intr-o tava maaareee.
Se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara umplutura: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina, cacao, coaja de lamaie si nucile macinate putin cate putin cu ajutorul unei linguri.
Blatul racit se unge cu gemul si apoi se toarna bezeaua cu nuci.
Se baga in cuptorul preincalzit pana cand este gata.
Ce dimensiuni are tava "maare" , cat ai last-o la cuptor si la ce temperatura.Multumesc
Răspuns:
Buna! Tava pe care am folosit-o este de 30x40cm. Temperatura 180 grade iar ca timp te coacere 30-45 min in functie de cuptor. Bezeaua trebuie sa fie intarita, iti vei da seama cu siguranta cand e gata, plus testul scobitorii :)
Spor!
Comentarii (19):
Fara comentarii. Arata ca "dracul" !
Gustos!
UN PIC COSTISITOARE ,ALTFEL BUNA
Foarte buna
Excelent
Cred ca este buna nu are ce sa nu mearga toate-s bune
Excelent
Delicious
NU ARE CUM SA NU FIE FOARTE BUNA.
E bine de incercat