Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min

Descoperiți unul dintre mâncărurile emblematice ale tradiției culinare italiene: paste amatriciana! O rețetă simplă care poate fi preparată cu puține ingrediente, dar întotdeauna cu ingrediente de calitate! Amatriciana își ia numele de la orășelul Amatrice, unde se spune că această rețetă a fost preparată de ciobani folosind doar pecorino, Amatrice guanciale și piper negru. Abia secole mai târziu a fost adăugat sos de roșii. Combinația de guanciale crocant, sos de roșii și pecorino romano oferă un fel de paste, ultra delicios și reconfortant :-)


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min


Observații

Cât timp pot păstra sosul amatriciana?

Aproximativ două zile la frigider într-un recipient ermetic.

Ce dimensiune de paste folosim pentru amatriciana?

Iubitorii de amatriciana prefera bucatinii... Totusi, puteti prepara amatriciana cu paste scurte sau spaghete.

Ce pot folosi în loc de guanciale?

Rețeta tradițională de amatriciana folosește guanciale, dar poți folosi pancetta dacă vrei.

Ce brânză pot folosi pentru a înlocui pecorino?

Îl poți înlocui cu parmezan ras pentru un gust mai puțin pronunțat.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+