Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas

Felul principal
Foarte ușor
30 min

Descoperiți unul dintre mâncărurile emblematice ale tradiției culinare italiene: paste amatriciana! O rețetă simplă care poate fi preparată cu puține ingrediente, dar întotdeauna cu ingrediente de calitate! Amatriciana își ia numele de la orășelul Amatrice, unde se spune că această rețetă a fost preparată de ciobani folosind doar pecorino, Amatrice guanciale și piper negru. Abia secole mai târziu a fost adăugat sos de roșii. Combinația de guanciale crocant, sos de roșii și pecorino romano oferă un fel de paste, ultra delicios și reconfortant :-)

Ingrediente

2

Materiale

  • Placă de tăiat
  • Cuțit
  • Lingură de lemn
  • Furculiţă

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 1Puneți feliile de guanciale pe o placă de tăiat și îndepărtați coaja.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 2Tăiați feliile de guanciale în bucăți de aproximativ 1 cm lățime.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 3Puneți guanciale într-o tigaie fără grăsime și prăjiți la foc mic aproximativ 9 minute, amestecând des pentru a nu se arde.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 4Când grăsimea din cuburile de guanciale devine transparentă, adăugați vinul alb pentru a deglasa. Măriți focul și așteptați până când vinul se evaporă complet și guanciale s-a gătit. Apoi puneți-o deoparte într-un castron mic.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 5Turnați roșiile decojite în tigaia folosită la gătirea guanciale și adăugați un ardei iute întreg. Zdrobiți roșiile cu o furculiță și lăsați sosul de roșii la fiert aproximativ 12-13 minute, la foc mediu.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 6Între timp, fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 7În acest moment, scoateți ardeiul iute din sosul de roșii și adăugați guanciale gătită pe care a-ți lăsat-o deoparte. Apoi amestecați bine sosul.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 8Scurgeți pastele (gătite al dente) și turnați-le în tigaia cu sos.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 9Amestecați repede pentru a acoperi pastele și se adaugă o mână bună de pecorino romano ras și un praf de piper negru.
  • Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - Preparare etapa 10Puneți în farfurie și serviți imediat. Pastele amatriciana sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cât timp pot păstra sosul amatriciana?

Aproximativ două zile la frigider într-un recipient ermetic.

Ce dimensiune de paste folosim pentru amatriciana?

Iubitorii de amatriciana prefera bucatinii... Totusi, puteti prepara amatriciana cu paste scurte sau spaghete.

Ce pot folosi în loc de guanciale?

Rețeta tradițională de amatriciana folosește guanciale, dar poți folosi pancetta dacă vrei.

Ce brânză pot folosi pentru a înlocui pecorino?

Îl poți înlocui cu parmezan ras pentru un gust mai puțin pronunțat.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: