Cuiburi de paste, starterul perfect pentru a folosi spaghetele rămase!

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
35 min

Ți-au rămas paste spaghetti de la o masă anterioară? Iată o rețetă anti-risipă absolut adorabilă: cuiburi :-) Pentru a fi savurate ca aperitiv, aceste cuiburi de paste vor fi perfecte și acompaniament pentru carnea și peștele dvs. Vă lăsăm pașii rețetei explicați mai jos ↓


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min

Observații

Cât timp pot păstra cuiburile de paste fierte?
Le poți păstra câteva zile la frigider, dar puse într-un recipient cu capac. Înainte de servire, umeziți-le cu puțin ulei și puneți-le din nou la cuptor pentru 5-6 minute

Ce paste ar trebui folosite pentru a pregăti cuiburi de paste?
Am folosit spaghete, dar puteți folosi și linguine sau tagliatelle.

Cum să faci cuiburile de spaghete coapte mai crocante?
Puteți pune cuptorul în modul „gril” în ultimele 2 minute de gătit.

Ce pot adăuga pentru ca sosul să fie și mai gustos?
Pentru a da și mai multă aromă sosului de roșii, vă sfătuim să folosiți măsline negre, tăiate în bucăți mici, astfel încât să se potrivească perfect în cuiburi, precum și ierburi uscate precum cimbru sau rozmarin.

Câte cuiburi de paste ar trebui să fac cu aceste cantități
Cu 200 g de spaghete poți face 6 cuiburi de paste.

Ce alt sos ar trebui să folosesc pentru a înlocui sosul de roșii?
Puteți folosi un sos pesto verde.

Cum să dai mai multă soliditate bazei cuiburilor de paste?
Când desfaceți cuiburile de paste vă veți da seama că baza tinde să se desfacă. Pentru a da mai multă soliditate vă sfătuim să puneți pesmet pe fundul formelor sau puteți face o bază cu brânză (folosiți ceva de genul scamorza, mai degrabă decât mozzarella).


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+