Zaharul alb si zaharul brun sunt doua dintre cele mai frecvent tipuri utilizate. Multi oameni presupun ca zaharul brun este mai nutritiv decat zaharul alb, doar prin simplul fapt ca il asociaza versiunea maro a anumitor tipuri de alimente, cum ar fi orez, paine sau...
Gutuile apar in octombrie sau noiembrie si sunt deosebit de parfumate si gustoase. Atunci cand alegem gutuile, trebuie sa le mirosim si ar trebui sa aiba o aroma florala intensa pentru a indica ca sunt coapte.
Ingrediente: 400-500 grame faina, 20 g drojdie proaspata, 2 oua, 150 ml lapte, 25 de grame de unt, 1 lingura de ulei, 1 pachet de zahar vanilat, o esenta de...
Ingrediente: 500 g faina de tip 00 250 g zahar 2 oua 250 g unt 1/2 lingurita praf de copt Pt umplutura: 2 gutui 2-3 linguri de zahar 3-4 linguri de gem de...
Ingrediente: foaie 5 oua 5 g zahar 5 g faina esenta de vanilie umplutura gem de gutui(preparat in casa) cateva nuci prajite si faramitate cu sucitorul glazura...
Ingrediente: 5 gutui mari 1 pachet drojdie uscata 350 ml apa 1 lingura margarina ulei zaharina lichida sau zahar(pentru indulcit gutuile) faina cat cuprinde sare
Ingrediente: 2 kg gutui cubulete 1.400 kg zahar 2 l apa 2 lamai 1 baton scortisoara 2 bucati cuisoare in fiecare borcan 2 esente vanilie salicil sau praf...
Ingrediente: 500-700 g gutui 250 g zahar 3-4 seminte de Cardamom 1 crenguta de Scortisoara ca. 2 cm radacina de Ghimbir coaja de la 1 lamaie netratat, 1 l...
Ingrediente: 10-12 felii de paine prajita sau o paine veche de o zi, cu coaja taiata 4 oua 500 ml. lapte 90 g. miere 2 lingurite esenta de vanilie 2 gutui...