Azi vorbim despre musaca. Nu va speriati nu ne-am apucat de scris romane, incercam pe scurt sa retraim gusturi, arome si texturi, toate asezate-n straturi, imbracate in smantana si cascaval. Daca va ploua-n gura, sariti peste orice explicatie si mergeti la retete.
Ingrediente: 3 dovlecei mari branza.....eu am folosit si branza de oaie, de vaca si ceva cascaval. 2 oua 2 liguri de pesmet 2 linguri de faina 1/2 lingurita...
Ingrediente: un dovlecel mare, spalat si curatat 200 gr. de branza telemea 200 gr. de cascaval ras 2 oua 200 ml de smantana pentru gatit 6 linguri cu pesmet 2...
Dovleceii reprezinta baza pentru multe preparate culinare, de la sosuri pentru paste, la meniuri principale. Indiferent de modul in care sunt gatiti, ca regula generala, ar trebui sa ii alegeti pe cei mai mici posibili, intrucat cei mari sunt mai putin gustosi si pot...
Ingrediente: 3 dovlecei (1 kg) 3 oua 150 gr branza telemea data pe razatoarea mare 2 linguri smantana 4 linguri de faina ½ plic praf de copt Patrunjel si marar...
Ingrediente: un dovlecel o jumatate de piept de pui 2 linguri de smantana 2 linguri cascaval ras 1 lingura de pesmet sare si piper cimbru o ceapa mijlocie 2...
Ingrediente: 400 g aluat de foetaj Pentru umplutura: 2 dovlecei 5 oua 1/2 praz 1 ardei rosu 1 ardei verde 250 ml de smântân, 200 g cascaval ras 1 / 2 lingurita...
Ingrediente: 2 dovlecei 2 oua 250 g faina 90 g cascaval ras 150 ml lapte Sare dupa gust (gustati cascavalul inainte caci daca este foarte sarat nu mai este...
Ingrediente: 2 dovlecei(3) depinde de marime 1 mozzarella 1 vanata mai mare sau 2 mai mici 40 g faina,80g cascaval sau parmezan 2 oua ulei sare,12 ceapa,un...