Retete cu... Praz

Cu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente. Desi prazul este disponibil pe tot parcursul anului, sezonul lui este toamna si in prima parte a primaverii.
De la praz se foloseste totul. Tocat si combinat cu morcov, telina si ceapa, face o baza excelenta pentru supe sau tocane. Aroma sa usoara, dulce, se poate asocia cu unt si smantana in sosuri, sufleuri si gratinate. Cu praz se mai pot prepara salate, piureuri, sucuri, omlete, placinte, paste sau diverse garniture. Prazul poate fi folosit pe post de garnitura, facut la gratar.
Se poate asocia cu: peste, bacon, sos bechamel, sfecla, pesmet, unt, branza, smantana, sos olandez, lamaie, mustar, ulei de masline, parmezan, patrunjel, mazare, cartofi, vin rosu, cimbru, rosii, vinegreta.
Se poate combina cu branza, carne de pui, vitel sau sunca. Preparat la cuptor in jur de 30 de minute, este delicios si constituie un fel de mancare hranitoare.
Cu praz puteti prepara mancaruri usoare, astfel incat gasiti idei pentru mic dejun, pranz si cina. Haideti sa vedem ce retete am selectat pentru dvs.!
Supe cu praz
Supe cu praz
Supa crema de praz

Supa cu praz si ciuperci

Supa crema de dovleac cu praz

Supa de praz si cartofi a la david lebovitz

Supa vichyssoise cu dovlecel
Ciorbe cu praz
Ciorbe cu praz
Ciorba de praz

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Bors rusesc
Mancaruri cu praz
Mancaruri cu praz
Mancare de praz

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Mancare de praz

Mancare de praz cu masline

Mancare de pui cu praz

Mancare indiana de linte cu legume

Sufleu de conopida, praz si mozarella

Piept de curcan cu praz
Salate cu praz
Salate cu praz
Salata de spanac crud cu carnati

Salata de cartofi cu oua,praz si castraveti
Tarte si placinte cu praz
Tarte si placinte cu praz
Tarta cu praz

Placinta de pui cu praz si foietaj
Altele
Altele
Quiche lorraine cu praz

Tarta cu praz si somon afumat

Omleta cu praz
