Ciorba de praz
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Legumele se spala si se toaca cubulete,rondele. Se calesc toate in 3-4 linguri de ulei,apoi se toarna apa,se aseaza capacul si se fierb la foc mic,pana se inmoaie.
- Dupa ce s-au fiert legumele,se add rosiile date prin robot sau razatoare,se mai lasa sa fiarba 5 min,apoi se add si zeama de varza + vegeta .
- Cand zeama de varza a dat primul clocot,adaugam si ouale,unul cate unul(cu grija sa nu se sparga)si mai fierbem 2 min pana se intaresc ouale dupa care add verdeata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
19/03/2015
Ce cauta aici vegeta, daca tot ai pus legume? Cred ca iese o saratura ocna, mai ales ca si zeama de varza e si ea foarte sarata!
am gătit această rețetă
05/06/2016
Oare chiar gatiti asa cum arata reteta ? Toate ciorbele de zarzavat (fara carne ) trebuie sa aiba legumele prajite ?, la toate ciorbele este obligatoriu si vegeta cand ai fiert deja legumele in apa?,borsul /zeama de varza se fierbe separat si la sfarsit se adauga strecurata la ciorba. Parerea mea este sa lasati legumele sa fiarba la foc incet cca 20' si ciorba o sa aiba un gust minunat,iar ca verdeata obligatorie la ciorba este leusteanul tocat.In ceea ce priveste oulele fierte in ciorba,cred ca este mai bine sa fie fierte separat in apa cu sare si adaugate in farfurie cand se serveste.
