Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga. Usturoiul tocat, prazul si pasta de gogosari se pun in oala in putin ulei, se amesteca apoi se adauga zarzavatul, carnatul taiat feliute , apa necesara si condimentele.
Se lasa sa fiarba. Intr-o cratita se pune la fiert apa cu 4 liguri otet si o lingurita plina cu sare si cateva frunze de patrunjel.Cand fierbe se pun ouale sparte pe rand si se lasa sa fiarba pina se incheaga albusul.
Se scot ouale cu ajutorul spumierei si se introduc in ciorba in momentul in care toate legumele sunt fierte. Ceapa rosie se arunca.
Se adauga zeama de varza dupa gustul fiecareia. Se serveste cu smantana si ardei iute.
Dupa ce ca pui doar o ceapa, si aia intreaga, o mai si arunci! Draga mea, CEAPA DA GUST MANCARII! Sa tii minte asta! Degeaba pui n'spe morcovi teline si pastarnaci daca nu-i pui ceapa, si nu una intreaga ci 2-3-4 in functie de cata mancare faci si musai tocata daca faci ciorba sau mancare scazuta! Cand faci supa, da, pui 2-3 cepe intregi pe langa celelalte zarzavaturi si pe urma le arunci ca asa intregi nu le mananca mai nimeni dar la ciorba e alta poveste, asa ca toaca ceapa si las-o in ciorba ca nu ti se opreste in gat! Cat despre ouale intregi in ciorba... ma lasi?
Comentarii:
Dupa ce ca pui doar o ceapa, si aia intreaga, o mai si arunci! Draga mea, CEAPA DA GUST MANCARII! Sa tii minte asta! Degeaba pui n'spe morcovi teline si pastarnaci daca nu-i pui ceapa, si nu una intreaga ci 2-3-4 in functie de cata mancare faci si musai tocata daca faci ciorba sau mancare scazuta! Cand faci supa, da, pui 2-3 cepe intregi pe langa celelalte zarzavaturi si pe urma le arunci ca asa intregi nu le mananca mai nimeni dar la ciorba e alta poveste, asa ca toaca ceapa si las-o in ciorba ca nu ti se opreste in gat! Cat despre ouale intregi in ciorba... ma lasi?
De ce sa aruncam bunatate de ceapa rosie fiarta? Se poate manca fara grija, nu e otravitoare!