Spalam si taiem aripile care mie imi par imense , le punem la fiert in apa rece.
Spumam de cate ori este nevoie si lasam sa fiarba bine, aproximativ 1:30 min, dupa care tocam legumele dupa preferinte si le punem in ciorba.
Cand cartofii sunt fierti adaugam si tocana de legume si lasam sa fiarba cateva minute, punem si taiteii si zeama de varza dupa gust si lasam sa mai dea cateva clocote pana fierb taiteii.
Potrivim gustul de sare si punem leusteanul tocat marunt. Servim cu ceapa verde sau ardei iute.
Un fel de ghiveci cu zeama de varza plus taitei ! Aveai nevoie doar de 2-3 cepe uscate (ceapa verde merge la ciorbele de verdeturi gen loboda, stevie, salata, spanac), 1 morcov mare sau 2 mai mici, 1 ardei gras, 1 cartof, 2-3 rosii, o mana de fidea, zeama de varza(se poate inlocui cu bors sau lamaie) si leustean ! Atat ! Telina, radacina de patrunjel si pastarnacul se folosesc la supe unde se fierb intregi dupa care se scot, iar dovlecelul la ciorba taraneasca de legume sau de dovlecei! La ciorba, mai ales daca e de carne, nu ai nevoie de toate radacinoasele astea, lasa gustul carnii sa predomine!
Comentarii:
Execrabil! Doar cand vad poza....
Un fel de ghiveci cu zeama de varza plus taitei ! Aveai nevoie doar de 2-3 cepe uscate (ceapa verde merge la ciorbele de verdeturi gen loboda, stevie, salata, spanac), 1 morcov mare sau 2 mai mici, 1 ardei gras, 1 cartof, 2-3 rosii, o mana de fidea, zeama de varza(se poate inlocui cu bors sau lamaie) si leustean ! Atat ! Telina, radacina de patrunjel si pastarnacul se folosesc la supe unde se fierb intregi dupa care se scot, iar dovlecelul la ciorba taraneasca de legume sau de dovlecei! La ciorba, mai ales daca e de carne, nu ai nevoie de toate radacinoasele astea, lasa gustul carnii sa predomine!
Ce-i aia tocana de legume la ciorba ?
Excelenta