Se curata si se spala salata, se zdrobeste usturoiul sau se toaca cel verde, calim putin usturoiul in ulei, adaugam boia de ardei si turnam apa cat consideram ca vrem sa iasa ciorbica ... adaugam frunzele de salata, condimentam si lasam sa dea in clocot... dupa cea a inceput sa fiarba, lasi focul incet si slobozi ouale sparte in ciorbica si lasa sa fiarba tot pe foc domol sa nu faca spuma de la oua... dupa ce au fiert ouale si salata luam oala de pe foc deoparte la racit, batem smantana putin si adaugam la ciorbica... daca nu este suficient de acrisoara adaugati 1 lg de otet, eu nu am mai pus, a fost suficient de acrisoara de la smantana... serviti alaturi de o mamaliguta cu branza...POFTA BUNA!
Este fix rețeta bunicii mele, nu se punea afumatură si alte "imbunătățiri" (eventual puneau ouă intregi) pt simplul fapt ca pe vremea lor nu "supraviețuia" din porc decat untura si slanina pană primăvara cand crestea salata, eventual puneau slănină. Supa avea gust pt ca puneau "lapte prins" adică iaurtul cu smantană cu tot. Nu este "o porcarie" este mancarea străbunilor noștri. Mai inchideti tv ul si deschideti cate o carte!
Autoarele comentariilor negative ar trebui sa o lase mai moale! E vorba de zone ale tarii diferite în care se gătește diferit. Dacă voi nu știți numai intr-un fel sa faceți aceasta supa, nu înseamnă că doar asa se face. Depinde de gusturi și de obicei. De exemplu, eu, crescând în Ardeal ,spun ca mâncarea din sud este o "porcarie", ca femeile de acolo nu știu sa gătească. Bineînțeles că nu am dreptate. Asa cum nici voi nu aveți spunând ca doamna trebuie sa se lase de bucătărie numai pt ca voi sunteți necunoscători! Deci...recomand mai mult studiu, experienta, toleranta și bunăvoința! Și gura mai mica! Ca nu ați inventat voi coada la prune...
Nu sunt deloc incantata de reteta. Am o experienta de vreo 35 de ani in bucatarie si iti spun ca numai salata si usturoiul, facand abstractie de ou si smantana care sunt de completare, nu au cum sa dea gust ciorbei. Ciorba ar trebui sa fie gustoasa inainte de a-i pune ouale, care oricum nu se pun asa cum le-ai pus tu ci se fac o omleta mai uscata care se traie fasii si se adauga in oala, si smantana care se poate pune in farfurie la masa si nu in toata oala. Pentru un gust si mai bun se poate adauga bacon sau costita prajite. Mai ai mult de invatat!
Comentarii (12):
Este fix rețeta bunicii mele, nu se punea afumatură si alte "imbunătățiri" (eventual puneau ouă intregi) pt simplul fapt ca pe vremea lor nu "supraviețuia" din porc decat untura si slanina pană primăvara cand crestea salata, eventual puneau slănină. Supa avea gust pt ca puneau "lapte prins" adică iaurtul cu smantană cu tot. Nu este "o porcarie" este mancarea străbunilor noștri. Mai inchideti tv ul si deschideti cate o carte!
Eu am gatit aceasta reteta se apropie foarte mult de supa copilariei sotului meu. eu prefer supa cu mai multe legume.
Autoarele comentariilor negative ar trebui sa o lase mai moale! E vorba de zone ale tarii diferite în care se gătește diferit. Dacă voi nu știți numai intr-un fel sa faceți aceasta supa, nu înseamnă că doar asa se face. Depinde de gusturi și de obicei. De exemplu, eu, crescând în Ardeal ,spun ca mâncarea din sud este o "porcarie", ca femeile de acolo nu știu sa gătească. Bineînțeles că nu am dreptate. Asa cum nici voi nu aveți spunând ca doamna trebuie sa se lase de bucătărie numai pt ca voi sunteți necunoscători! Deci...recomand mai mult studiu, experienta, toleranta și bunăvoința! Și gura mai mica! Ca nu ați inventat voi coada la prune...
Ca la bunica acasa :)
Nu asa se face ciorba de salata,cum sa arunci oualele asa pur ?i simplu ?
Usor,simplu si gustos
Nu sunt deloc incantata de reteta. Am o experienta de vreo 35 de ani in bucatarie si iti spun ca numai salata si usturoiul, facand abstractie de ou si smantana care sunt de completare, nu au cum sa dea gust ciorbei. Ciorba ar trebui sa fie gustoasa inainte de a-i pune ouale, care oricum nu se pun asa cum le-ai pus tu ci se fac o omleta mai uscata care se traie fasii si se adauga in oala, si smantana care se poate pune in farfurie la masa si nu in toata oala. Pentru un gust si mai bun se poate adauga bacon sau costita prajite. Mai ai mult de invatat!
Marar nu pui? Nici ceapa? Nici slaninuta sau bacon? Nu faci omleta la ciorba? O sa-ti iasa o porcarie! Nu stii sa gatesti! Lasa-te de bucatareala!
Abea aștept sa încerc aceasta rețetă!!!!!!
Trebuie sa dai mai multe detalii despre incrediente:)
Arata bine si probez maine