Curatam prazul, il spalam si il tocam. Intr-un vas calim prazul si ulterior adaugam ardeii grasi taiati bucatele, morcovii dati pe razatoare si tulpinile de telina tocate marunt. Adaugam 200 ml apa si lasam sa fiarba legumele.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam rosiile date pe razatore, maslinele si condimentam cu sare, piper si boia.
Mancarea de praz se aseamana cu o tocanita clasica, singura diferenta fiind aroma ceva mai dulce.
Poate vrei sa spui tocana cu praz ca asta in niciun caz nu este mancare de praz cu masline, si oricum nici la tocana nu se toaca legumele atat de marunt cum le-ai tocat tu. Nu-mi place deloc cum arata si dupa cum ai facut-o in mod sigur n-are niciun gust, e, vorba lui John_, mancare de spital.
O mancare fara gust, fara aspect, ca de spital. Prazul nu se toaca niciodata. Se taie rondele groase de 1-2 cm. Se pun ceapa, 2-3 catei usturoi, dafin, putin cimbru, doar suc de rosii. Nu se pune telina. La final marar sau patrunjel. De la cine ai invatat Sabina "rasoleala" asta?
Comentarii (23):
Excelent!
Acum o incerc sper sa fie buna
Poate vrei sa spui tocana cu praz ca asta in niciun caz nu este mancare de praz cu masline, si oricum nici la tocana nu se toaca legumele atat de marunt cum le-ai tocat tu. Nu-mi place deloc cum arata si dupa cum ai facut-o in mod sigur n-are niciun gust, e, vorba lui John_, mancare de spital.
O mancare fara gust, fara aspect, ca de spital. Prazul nu se toaca niciodata. Se taie rondele groase de 1-2 cm. Se pun ceapa, 2-3 catei usturoi, dafin, putin cimbru, doar suc de rosii. Nu se pune telina. La final marar sau patrunjel. De la cine ai invatat Sabina "rasoleala" asta?
Cat de mari trebuie sa fie bucatile de praz? Maslinele trebuie sa fie mai intai fierte si apoi adaugate la mancare? Multumesc.
Foarte gustos
Fff bun
Fffffffff buna si gustoasa
Usor sh bun
Excelent....