Prazul se taie cam de 3 cm lungime si se inabusa 6-7 minute in 2 linguri de ulei.
Se adauga rosiile decojite ,taiate cubulete,maslinele,2-3 felii de lamaie carora le taiem coaja si partea alba,vinul,foaia de dafin,sare,piper.cele 2 linguri de zhar le caramelizam in tr-o tigaie fara grasime,cand incepe zaharul sa faca bulbuci,adaugam 2-3 linguri de apa fierbinte si lasam sa se retopeasca zaharul.apoi adaugam peste amestecul din cratita,amestecat usor .Introducem in cuptor cratita pentru aproximativ 20-30 de minute.
A folosit cratita zepter,asa ca nu a pus mancarea la cuptor si a inabusit-o aproximativ 10minute,dupa care a lasat cratita fara capac si a mai lasat mancarea pe foc mic,inca 5-10 minute.Daca folositi cuptorul,lasati mancarea 30 de minute.
E foarte important sa nu uitati de zaharul caramelizat,care schimba total gustul intregii mancari.
Comentarii:
Am sa incerc si eu reteta
Ok
Exact pe gustul meu!
E ffffffffffffffffffffffffff extraaaaaaaaa
Am facut exact cum am cirtit mai sus si a iesit suuuper
Foarte buna
Foarte bun