Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.
Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, pasta de tomate, vinul si daca mai este nevoie putina apa. apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele oparite si se lasa la fiert cateva clocote. Se adaugat si prazul.
Se potriveste de sare si se adauga si patrunjelul verde tocat. Se poate servi si cald si rece.
Am eu o reteta care nu da gres niciodata.Iau 2 prazi mari,,vreo 3-4 cartofi ,in functie de marime ,o telina mica rondele,,masline vreo150gr,o ceapa mare ,bulion,,paprica veritabila caramizie,dulce ,eventual si putina paprica iute,piper boabe,usturoi,verde sau uscat,asa ca la vreo 5 catei sau 2 usturoi verzi zdraveni.,sare,ulei .Se calesc in ulei ceapa rondele,prazul rondele ,cartofii cuburi,si telina jumatati de rondele subtiri, pana se inmoaie .Se pun5-6 boabe de piper ,,boia, o lingurita cu varf ,dar sa nu se arda , usturoi ca sa se caleasca un pic,apoi pun maslinele negre.Torn apa cat cuprinde ,las sa fiarba scazut ,la sfarsit pun patrunjel verde tocat sau in amesctec cu marar verde tocat,combinatia este excelenta ,apoi torn o lingura zdravana de bulion,sare dupa gust si ii mai dau 2 clocote.Las sa se raceasca.Combinatia paprica - bulion,ceapa-praz-cartofi-telina,patrunjel-marar e grozava.Poti manca dupa ce s-a mai racit putin si cu mamaliga.Nu mai vrei altceva ,are un gudt senzational,se simt toate aromele ,fara opariri,aruncari de apa in care au fiert
Comentarii (11):
Buuuuuuuuuuuuuun rau pe vremea asta !
Este fff buna.
Am eu o reteta care nu da gres niciodata.Iau 2 prazi mari,,vreo 3-4 cartofi ,in functie de marime ,o telina mica rondele,,masline vreo150gr,o ceapa mare ,bulion,,paprica veritabila caramizie,dulce ,eventual si putina paprica iute,piper boabe,usturoi,verde sau uscat,asa ca la vreo 5 catei sau 2 usturoi verzi zdraveni.,sare,ulei .Se calesc in ulei ceapa rondele,prazul rondele ,cartofii cuburi,si telina jumatati de rondele subtiri, pana se inmoaie .Se pun5-6 boabe de piper ,,boia, o lingurita cu varf ,dar sa nu se arda , usturoi ca sa se caleasca un pic,apoi pun maslinele negre.Torn apa cat cuprinde ,las sa fiarba scazut ,la sfarsit pun patrunjel verde tocat sau in amesctec cu marar verde tocat,combinatia este excelenta ,apoi torn o lingura zdravana de bulion,sare dupa gust si ii mai dau 2 clocote.Las sa se raceasca.Combinatia paprica - bulion,ceapa-praz-cartofi-telina,patrunjel-marar e grozava.Poti manca dupa ce s-a mai racit putin si cu mamaliga.Nu mai vrei altceva ,are un gudt senzational,se simt toate aromele ,fara opariri,aruncari de apa in care au fiert
Eu la calit ceapa as arunca si un catel de usturoi
Super delicioasa
Cred ca are o aroma bestiala!
O face si fetiza mea de 11 ani! excelent!
Am facut aceasta reteta de multe ori.ne place f mult
Super buna
Foarte gustoasa si hranitoare