Petitchef

Mancare de Pui cu Praz si Masline

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Pentru inceput taiem carnea, eventual curatata de pielite, in bucati potrivite pe care le condimentam cu sare si piper. Incingem 2 linguri de ulei intr-o cratita si prajim carnea pana se coloreaza putin.
  • Daca risca sa se arda, adaugam jumatate de cana de apa si lasam sa fiarba inabusit.Intre timp, tocam legumele marunt: prazul rondele si restul cubulete. Cand puiul este pe jumatate facut il scoatem din cratita si il tinem la cald.
  • In sosul care a ramas de la pui calim ceapa si prazul cateva minute, dupa care adaugam morcovul, pastarnacul si pasta de ardei.
  • Lasam sa fiarba la foc potrivit, mai adaugam din cand in cand apa daca e nevoie, pana cand legumele sunt aproape fierte. Punem inapoi puiul sa fiarba impreuna cu legumele ca sa se imprieteneasca si adaugam foaia de dafin.
  • Cand toate sunt fierte, potrivim de sare, adaugam maslinele si mancarica e gata. Se serveste calda sau rece stropita cu putina zeama de lamaie. Este delicioasa si are aproximativ 150 calorii la 100 de grame.

Rețete inrudite

YouTube

Muffins cu praz


Poze

Mancare de Pui cu Praz si Masline
Mancare de Pui cu Praz si Masline - poza 2
Mancare de Pui cu Praz si Masline - poza 3
Mancare de Pui cu Praz si Masline - poza 4

Întrebări:




Comentarii (27):

EmanuelaD, 09/10/2020

Foarte gustoasa. Multumim pentru rețeta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Anca, 26/11/2019

Pt constanta : sanda marin editia '56 reteta 493, otet, noi, bunica, mama punem felii de lamaie in loc de otet. Mai citeste odata. Si ceapa se pune la praz cu carne si masline.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/02/2019

Am pregatit-o si e f.buna. Au mancat-o inclusiv copiii mei mici de 2 si 3 ani.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Doru Chileru, 06/10/2018

O reteta excelenta. O mana de verdeata tocata, patrunjel si marar, la final o intregeste.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2018

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/05/2017

5-6 tulpini de praz pot fi si 2 kg! care si cata carne? de ce fara pielita? o bucata de pastarnac??

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
17/10/2016

Super gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/10/2013

Bunaaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ildi, 09/01/2018

Cui nu-i plac retetele,sa nu le faca! Foarte multe comentarii negative! Avem gusturi diferite...care-i problema?

(0) (2) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 26/10/2016

Maiculita, Doamne ! Si cand vad atatea laude ma umfla rasul si ma intreb :"oare femeile astea chiar nu stiu sa faca o mancare corecta?" Ce naiba cauta in mancarea asta morcovul si pastarnacul? Astea sunt zarzavaturi pentru ciorbe si supe nu pentru mancare cu sos. La ciorba am vazut ca nu pui decat o amarata de ceapa dar la mancarea asta pui doua cu toate ca e mancare de praz care tot un fel de ceapa este La ingrediente nu pomenesti nimic despre carne dar cand detaliezi reteta, pac! apare carnea! dar esti zgarcita cu detaliile ca nu spui ce parti din pui folosesti, piept, copane, aripi(???). La mancarea asta carnea se inabusa si se lasa sa fiarba impreuna cu o ceapa tocata marunt si cand este aproape fiarta se adauga o lingura de bulion sau pasta de tomate, maslinele oparite separat si prazul taiat batoane de 7-8 centimetri si care a fost prajit separat si rumenit putin intr-o tigaie. Se mai lasa sa fiarba 10min si e gata si nu-i trebuie verdeata iar lamaie nici atat ca-i strica gustul. Ca sa nu zici ca-s eu dusa cu pluta cauta retele Sandei Marin, poate ai auzit de ea!

(3) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fondue de praz
Fondue de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează