Pentru inceput taiem carnea, eventual curatata de pielite, in bucati potrivite pe care le condimentam cu sare si piper. Incingem 2 linguri de ulei intr-o cratita si prajim carnea pana se coloreaza putin.
Daca risca sa se arda, adaugam jumatate de cana de apa si lasam sa fiarba inabusit.Intre timp, tocam legumele marunt: prazul rondele si restul cubulete. Cand puiul este pe jumatate facut il scoatem din cratita si il tinem la cald.
In sosul care a ramas de la pui calim ceapa si prazul cateva minute, dupa care adaugam morcovul, pastarnacul si pasta de ardei.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, mai adaugam din cand in cand apa daca e nevoie, pana cand legumele sunt aproape fierte. Punem inapoi puiul sa fiarba impreuna cu legumele ca sa se imprieteneasca si adaugam foaia de dafin.
Cand toate sunt fierte, potrivim de sare, adaugam maslinele si mancarica e gata. Se serveste calda sau rece stropita cu putina zeama de lamaie. Este delicioasa si are aproximativ 150 calorii la 100 de grame.
Pt constanta : sanda marin editia '56 reteta 493, otet, noi, bunica, mama punem felii de lamaie in loc de otet. Mai citeste odata. Si ceapa se pune la praz cu carne si masline.
Maiculita, Doamne ! Si cand vad atatea laude ma umfla rasul si ma intreb :"oare femeile astea chiar nu stiu sa faca o mancare corecta?" Ce naiba cauta in mancarea asta morcovul si pastarnacul? Astea sunt zarzavaturi pentru ciorbe si supe nu pentru mancare cu sos. La ciorba am vazut ca nu pui decat o amarata de ceapa dar la mancarea asta pui doua cu toate ca e mancare de praz care tot un fel de ceapa este La ingrediente nu pomenesti nimic despre carne dar cand detaliezi reteta, pac! apare carnea! dar esti zgarcita cu detaliile ca nu spui ce parti din pui folosesti, piept, copane, aripi(???). La mancarea asta carnea se inabusa si se lasa sa fiarba impreuna cu o ceapa tocata marunt si cand este aproape fiarta se adauga o lingura de bulion sau pasta de tomate, maslinele oparite separat si prazul taiat batoane de 7-8 centimetri si care a fost prajit separat si rumenit putin intr-o tigaie. Se mai lasa sa fiarba 10min si e gata si nu-i trebuie verdeata iar lamaie nici atat ca-i strica gustul. Ca sa nu zici ca-s eu dusa cu pluta cauta retele Sandei Marin, poate ai auzit de ea!
Comentarii (27):
Foarte gustoasa. Multumim pentru rețeta !
Pt constanta : sanda marin editia '56 reteta 493, otet, noi, bunica, mama punem felii de lamaie in loc de otet. Mai citeste odata. Si ceapa se pune la praz cu carne si masline.
Am pregatit-o si e f.buna. Au mancat-o inclusiv copiii mei mici de 2 si 3 ani.
O reteta excelenta. O mana de verdeata tocata, patrunjel si marar, la final o intregeste.
Excelent
5-6 tulpini de praz pot fi si 2 kg! care si cata carne? de ce fara pielita? o bucata de pastarnac??
Super gustoasa
Bunaaa
Cui nu-i plac retetele,sa nu le faca! Foarte multe comentarii negative! Avem gusturi diferite...care-i problema?
Maiculita, Doamne ! Si cand vad atatea laude ma umfla rasul si ma intreb :"oare femeile astea chiar nu stiu sa faca o mancare corecta?" Ce naiba cauta in mancarea asta morcovul si pastarnacul? Astea sunt zarzavaturi pentru ciorbe si supe nu pentru mancare cu sos. La ciorba am vazut ca nu pui decat o amarata de ceapa dar la mancarea asta pui doua cu toate ca e mancare de praz care tot un fel de ceapa este La ingrediente nu pomenesti nimic despre carne dar cand detaliezi reteta, pac! apare carnea! dar esti zgarcita cu detaliile ca nu spui ce parti din pui folosesti, piept, copane, aripi(???). La mancarea asta carnea se inabusa si se lasa sa fiarba impreuna cu o ceapa tocata marunt si cand este aproape fiarta se adauga o lingura de bulion sau pasta de tomate, maslinele oparite separat si prazul taiat batoane de 7-8 centimetri si care a fost prajit separat si rumenit putin intr-o tigaie. Se mai lasa sa fiarba 10min si e gata si nu-i trebuie verdeata iar lamaie nici atat ca-i strica gustul. Ca sa nu zici ca-s eu dusa cu pluta cauta retele Sandei Marin, poate ai auzit de ea!